Задържаха българско (по националност) семейство, принуждавало 15-годишната си дъщеря да проституира, съобщи сайтът grreporter.info. Срещу двойката е повдигнато обвинение за сводничество.

Драмата на момичето започнала още преди 2 години, когато двамата родители, заедно с още една българка започнали да му намират клиенти за сексуални услуги срещу дребни суми. Момичето признало пред полицията че родителите й дори я биели, когато тя отказвала да проституира. Бащата е на 42 години, а майката - на 36.

В схемата има още една жена с български паспорт, която се издирва от полицията. Срещу нея е повдигнато обвинение за подтикване към разврат на малолетна.

Издирваната българка уреждала любовните срещи на момичето и я придружавала в апартаментите на различните клиенти. Тя прибирала част от парите, а останалата отивала при родителите. Групата действала в централната част на Солун.

Случаят е разкрит след телефонно обаждане на националната линия SOS деца, поет е от солунската полиция, която извършва разследването. Детето е настанено в болница в града.