Стотици близки, роднини, приятели и фенове казаха последно сбогом на певицата Уитни Хюстън, която беше открита мъртва преди седмица в хотелска стая в Бевърли Хилс. Опелото се състоя в църквата "Нова надежда" в родния й град Нюарк.

Сред 1 500-те, които изпратиха една от най-големите певици в съвременна музика, бяха Стиви Уондър, Алиша Кийс, Опра Уинфри, Марая Кери, Дженифър Хюстън.

Там беше и Кевин Костнър, който партнира на певицата във филма "Бодигард".

Определяйки живота й като малко чудо, той заяви, че днес Уитни се е върнала там, където започва всичко. Пред събралите се стотици хора Костнър разказа за силното му приятелство с певицата, въпреки несъгласията им по различни въпроси и сподели моменти, прекарани с нея в детството им, голяма част от което е било свързвано с баптистката църква.

За кратко на церемонията се появи и бившият съпруг на певицата Боби Браун, когото близките й сочат за виновен за зависимостта й от наркотиците и алкохола. Той обаче бързо напусна събитието.

Всички улици в района около църквата бяха блокирани и със засилено полицейско присъствие.

Пред църквата беше издигнато и светещо пано с надпис "Уитни Хюстън 1963-2012, винаги ще те обичаме". Стотици почитатели на певицата изразиха своята обич към нея, оставяйки букети с цветя, картички, плюшени играчки.

След прощалната церемония Уитни Хюстън ще бъдe положена в гробището "Феър Вю", където през 2003 г. беше погребан баща й.