Правителството на Южна Корея съвместно със САЩ следи с изключително внимание ситуацията в КНДР във връзка с информацията за извънреден опит за изстрелване на балистична ракета от севернокорейска подводница

Властите на Република Корея и САЩ внимателно следят развитието на събитията, посочва агенция Рьонхап, позовавайки се на думи на представителя на южнокорейското министерство на националното обединение Чон Чун Хи.

Освен това, както заяви той на брифинг в Сеул, все още няма конкретно потвърждение и данни за пуск на ракета от страна на Северна Корея. Светът е наясно обаче, че разработките продължават, посочва Чон Чун Хи.

По-рано се появиха съобщения за това, че на 28 ноември КНДР е направила опит за пуск на балистична ракета, но тя така и на достигна въздуха и изпитанието се оказа неуспешно. Вероятно е направен опит за изстрелване на ракета KN-11.

Според източници на разузнаването на повърхността на водата са изплували отломки, обикновено появяващи се при изстрелването на ракета, но във въздуха ракета не е забелязана.