Черно море победи с 2:0 Монтана при гостуването си на градския стадион в Ловеч. „Моряците" излязоха временно на трета позиция, изпреварвайки ЦСКА-София. Те имаха пълно превъзходство през целия двубой. Монтанчани, които продължават да домакинстват на стадиона на Литекс, само на моменти успяха да окажат известна съпротива. Те вече стоят стабилно на последното място с 8 точки.

НА ЖИВО Монтана-Черно море

НА ЖИВО Монтана-Черно море

Ще успеят ли „моряците" да спечелят на негостоприемния терен в Ловеч

Гостите от Варна бяха по-активни още от самото начало на мача и започнаха да създават голови положения. Символичните домакини от Монтана се бяха прибрали и опитваха епизодични контраатаки, които лесно биваха неутрализирани от защитата.

Вратарят на Монтана, Христо Иванов направи няколко хубави спасявания и държеше своите в мача. И точно той подари гол на гостите.

В 27-ата минута той изпусна топката при опит да я хвърли. Бакари беше близо до него, заобиколи го и вкара на празна врата. Човекът, който държеше Монтана в мача подари гол на гостите.

Попадението не промени кой знае колко нещата. Гостите печелеха фаул след фаул пред наказателното поле. Но днес Георги Илиев не можа да покаже своето майсторство в подобни ситуации. От един момент нататък той спря да изпълнява нарушенията и преотстъпи тази възможност на Коконов и Бакари. При един от ударите Коконов беше близко до гола.

В края на полувремето Монтана погледна смело напред, но достигна до няколко центрирания и удари от далече.

Домакините се настаниха в половината на Черно море в началото на второто полувреме и създадоха впечатление, че се опитват да се върнат в мача. Срещата през седмицата на футболистите с финансовия благодетел и кмет на Монтана изглежда им се беше отразила здравословно.

Варнеци разчитаха на по-голямата си бързина и владееха положението в мача.

 

В 71-а минута интригата приключи с втори гол на гостите.  Лошо подаване на Коконов за Бакари отляво. Топката беше изчистена от Даниел Генов пред полето. Тодор Паланков връхлетя и стреля силно в левия ъгъл на Христо Иванов. Джамбазки избесня на тъчлинията.



В края на срещата гостите основно наблегнаха на владеенето на топката и убиването на играта на Монтана. Все пак влезналият Ян Малик се опита да покаже нещо в атака и да покаже, че заслужава титулярно място.

Монтана загуби и сега се очаква да се види какво е имал впредвид кмета Златков относно санкциите, които ще наложи. Джамбазки е все пак вторият треньор за отбора през сезона.