Лидерът в Първа лига - Лудогорец се възползва максимално от днешната загуба на Левски. "Орлите" спечелиха коварното си гостуване на Ботев (Пд) с 3:1 и вече има шест точки аванс на върха. Разлика, която предрича поредна шампионска титла за разградчани.

"Канарчетата" затрудниха селекцията на Георги Дерменджиев само през първата част. В рамките на 10 минути двата тима си размениха по едно попадение чрез Лукоки и Жоао Паоло. След почивката лудогорци умело дочакаха своя момент и след голове на Кампаняро и Кешеру пречупиха устрема на своя опонент.

Ботев (Пд) - Лудогорец 1:3

Ботев (Пд) - Лудогорец 1:3

"Орлите" вече са недостижими на върха

Така Ботев продължава негативната си серия от 5 поредни мача без успех, който ги свлече до осмото място във временното класиране.

На Коматево стана горещо след само 180 секунди футбол. Радостта бе за отбора на Лудогорец, който с лекота съумя да поведе в резултата. Дълго подаване на Светослав Дяков не позволи на Крум Стоянов да изчисти по най-добрия начин, подарявайки коженото кълбо на Лукоки. Ексцентричният нападател остана сам срещу Георгиев и с елегантен изстрел направи 1:0.

Ботев прие мъжки отправеното предизвикателство и имаше невероятната възможност да изравни още в ответната атака. Жоао Паоло изскочи зад отбраната на Лудогорец и остана очи в очи с Владо Стоянов. Националният страж обаче демонстрира класа и спаси своите в тази наглед невъзможна ситуация.

Съдбата все пак се усмихна на бразилската перла и в 8-ата минута той се оказа в прегръдките на своите съотборници. При идентична ситуация, той отново получи перфектен пас от Неделев и със завидната си скорост остави далеч зад себе си тромавия Пластун. Латиноамериканецът този път действа хладнокръвно и с безпощаден удар възстанови паритета.

Лудогорец можеше светкавично да си върне лидерството след поредната грешка на Крум Стоянов. Крайният бранител пак забрави за опасния Лукоки, който закъсня със стотни от секундата, за да засече перфектно центриране на Джонатан Кафу.

В 24-ат минута стражът на Ботев - Георги Георгиев демонстрира спасяване от висока класа, след като с една ръка отрази изключително опасен удар на Кишада. Натискът на "орлите" се засилваше, а защитата на "канарите" на моменти действаше панически.

Четири минути преди почивката, двата тима си размениха по едно много опасно положение. Първото от тях бе за младия Серкан Юсеин, който с плътен изстрел от сериозна дистанция опита да изненада Владо Стоянов. Българският национал беше на мястото си улови, макар и с известни трудности. Впоследствие събитията мигновено се прехвърлиха в полето на Ботев, където Кишада се оказа непокрит след подаване на Лукоки, ала ударът му бе толкова слаб, че едвам премина аутлинията.

Лудогорец не се подаде на паниката и през втората част умело изчакваше своя момент, когато да нанесе решителния си удар. Той бе факт в 70-ата минута. Густаво Кампаняро получи подаване от съотборник, след което отправи изстрел от средна дистанция. Топката доби много интересна траектория след досег с крака на Юсеин и по фантастичен начин посети горния ляв ъгъл на Георгиев.

Интригата в този двубой бе убита от "златната резерва" на Георги Дерменджиев - Кешеру. Румънецът се възползва от отличен пробив на Данчо Минев в 79-ата минута, който му поднесе топката на тепсия и за румънецът остана най-лесното - от няколко метра засече във вратата на безпомощния Георгиев.

До края зрителите на Коматево станаха свидетели на исторически момент. Юношата Добрев се превърна в най-младия играч на "жълто-черните", който дебютира за мъжкия тим.