Отборът на Левски продължава с безупречното си представяне в Първа професионална лига.

След първата серия от мачове в елита ни, след като всеки отбор вече е играл с всички останали, "сините" остават без поражение в актива си.

Столичният гранд надигра Черно море с 1:0, в среща от 13-ия кръг на шампионата.

Роман Прохазка за пореден път беше необходимият лидер в редиците на домакините, като освен, че беше един от най-полезните с изявите си на терена футболисти, вкара и единствения гол в срещата.

Той бе точен в 22-ата минута на двубоя.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на стадион "Георги Аспарухов":

НА ЖИВО: Левски - Черно море

НА ЖИВО: Левски - Черно море

Ще преборят ли "сините" варненския си кошмар?

Двата тима се срещнаха преди малко повече от седмица в турнира за Купата на България, като тогава варненци надделяха с 3:2 след продължения и изхвърлиха "сините" от турнира.

Сега обаче софиянци бяха са двойно по-мотивирани да вземат победата и да си отмъстят и в крайна сметка го постигнаха.

Снимка 261050

Източник: LAP.bg

Черно море се представя доста зле в гостуванията си на "Герена", когато става въпрос за мачове в първенството. Варненци нямат победа над "сините" като гост вече цели 58 години, а последното равенство между двата тима в София е отпреди 3 години. В общата статистика Левски също има огромен превес.

В изиграните 109 мача софиянци са с 66 победи, срещу 16 поражения и 28 ремита.

Черно море се намираше в страхотна серия напоследък, като записа 4 поредни победи в първенството и възпитаниците на Георги Иванов опитаха отново да подхлъзнат Левски и да продължат възходящото си движение.

Треньорът на домакините Елин Топузаков имаше доста кадрови проблеми преди мача, като в лазарета бяха Георги Костадинов, Мехди Бурабия, Виктор Генев и Деян Иванов.

В същото време Гонзо нямаше сериозни проблеми в състава си, но пък единайсеторката му не успя да пребори добре построената защита на съперника.

След добри първи минути за гостите тази вечер, "сините" малко по малко взеха инициативата в свои ръце.

Снимка 261051

Източник: LAP.bg

Акциите за столичани зачестиха и резултатът от това не закъсня.

В 22-ата минута, след поредния ъглов удар в полза на домакините, Прохазка бе най-съобразителен и прати топката в мрежата за 1:0.

Столичани имаха нови няколко добри шанса за увеличаване на предимството си преди почивката, но Адениджи и Нар определено нямаха ден днес.

Втората част започна вихрено за гостите, които дори нацелиха и напречната греда зад иначе безупречния в срещата Йоргачевич, след изстрел на Бакари.

Снимка 261049

Източник: LAP.bg

Въпреки множеството извършени промени от наставника на "моряците" Георги Иванов, до промяна на резултата така и не се стигна.

Така Левски остава на върха във временното класиране, като е единственият състав, който не е загубил нито един свой мач в елита на страната.

Черно море запазва третата си позиция в подреждането.