Премиерът Иван Костов беше на еднодневно работно посещение в румънския град Синая, където се срещна с колегата си Раду Василе. Двамата премиери постигнаха съгласие български и румънски парламентаристи да посетят Белград и Прищина преди втория кръг на преговорите в Рамбуйе. Инициативата за посещението е на българският външен министър Надежда Михайлова. Костов и Василе са се разбрали да правят подобни работни срещи веднъж на всеки 3 месеца.

Премиерът Костов е връчил на Раду Василе писмо, в което се заявява намерението на България да поеме финансирането, проектирането и изграждането на мост по трасето на европейски коридор номер 4 при Видин. Той е обяснил икономическите аргументи на страната ни, че изграждането на коридора е част от програмата за преструктуриране и спасяване на един регион в много тежко състояние. Г-н Василе е приел аргументите на българската страна. Според споразумение от 1995 година всяка от двете страни може да изгради мост за своя сметка.

Премиерите на двете страни са разговаряли и за предстоящата среща на високо равнище на НАТО във Вашингтон през месец април. Обсъдена е и кризата в Косово. Двете страни са съгласували позициите, които ще заемат при различни ситуации.