От 37 години нося униформа и знам, че най-трудното нещо което съм преживял в армията беше когато извършвахме собствения си процес на съкращения. Затова ви се възхищавам и ви адмирирам за взетите трудни решения и за още по-трудната им реализация, това заяви генерал Джоузеф Ралстън, главнокомандващ ОВС на НАТО в Европа на среща с ръководството на Министерство на отбраната и Генералния щаб.

Генерал Ралстън отчете, че от последното си идване в България преди 9 месеца намира съществен напредък у нас в изпълнението на реформата в армията и даде за пример системата АСОК, която посети преди разговора с министър Свинаров.

Никой не трябва да подценява трудностите, с които тези чудесни резултати са били постигнати, заяви главнокомандващият ОВС на НАТО в Европа. Той увери министър Свинаров и генерал Михов, че ще продължи да настоява, България да бъде поканена за членство в алианса още тази есен.

Генерал Ралстън благодари на ръководството на МО и на българския народ за съществената и навременна подкрепа в антитерористичната операция на САЩ в Афганистан.

В писмо до генерал Михов, което утре ще бъде прочетено на пресконференцията на аерогара София, генерал Ралстън изразява отличната си оценка за българската охранителна рота в състава на СФОР в Сараево и предава благодарността на командващия генерал-лейтенат Силвестър от представянето на българските военнослужещи.