Обявеното нарастване на брутния вътрешен продукт с 4.5 на сто не отговаряло на истината, показват анализи на Евролевицата, заяви в парламента лидерът на лявата партия Александър Томов. Той заяви, че не може да се говори за увеличаване, а за спад на икономическия растеж и за провалена структурна реформа и допълни, че ще изпрати официално писмо до Международния валутен фонд (МВФ) със съответните данни и лично ще осведоми експертите на фонда за собствения си анализа по структурната реформа, по време на посещението си в МВФ. Александър Томов обясни, че е отправил питане към премиера Иван Костов откъде идва цифрата 4.5 на сто и готов ли е той да потвърди нарастването, но въпросът му бил върнат от председателя на парламента Йордан Соколов с обяснението, че отговорът не е от компетенциите на министър председателя.

Томов заяви още, че не е притеснен от факта, че опозиционните партии обсъждат поотделно вота на недоверие към правителството. В събота - 27 февруари ръководството на Евролевицата ще вземе решение дали да се включи в искането за вот на недоверие към правителството, отправено от Българската социалистическа партия (БСП, бившата комунистическа партия) заради индустриалната политика на управляващите. До 31 март Евролевицата щяла да бъде готова с алтернативната си програма за управление, обеща левият депутат.

Лидерът на Евролевицата одобрявал българо-македонската декларация, но щял да поиска лично информация от президента и премиера за подарените 150 танка и още толкова артилерийски установки. В случая ставало дума за "лековата" външна политика, защото никой не бил уведомен за това дарение, смята Томов.

От Евролевицата не са учудени от избора на Лили Попова за шеф на Българската национална телевизия (БНТ) и смятат, че изборът й бил предрешен.