Трансферът на швейцарския национал Чириако Сфорца от "Кайзерслаутерн" в "Байерн" (Мюнхен) е на практика уреден. Това съобщи днес мениджърът на "баварците" Ули Хьонес. Шефовете на двата германски клуба са се договорили за тригодишен договор на 30-годишния Сформа, който ще бъде парафиран до няколко дни. Няма официална информация за размера на паричната сума, която "Байерн" трябва да налее в касата на "лаутерите". Според някои източници обаче, най-вероятно става въпрос за 10 млн. марки.

Това няма да бъде първото появяване на Сфорца в редиците на "Байерн" (Мюнхен). "Чири" защитава цветовете на баварския клуб и през сезона 1995-1996 година, но след това подписа с италианския "Интер" (Милано). През 1997 година той облече екипа на "Кайзерслаутерн" и помогна на отбора да спечели шампионската титла на Германия. В "Кайзерслаутерн" швейцарецът беше често използван като либеро от старши-треньора Ото Рехагел, въпреки че е типичен халф.

Сфорца е второто попълнение в "Байерн" за следващия сезон след френския защитник Вили Саньол, бивш играч на шампиона "Монако". "Сега имаме двама футболисти от които спешно се нуждаехме", каза пред журналисти вицепрезидентът на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Търси се още един защитник - заместник на германския национал Маркус Бабел, който занапред ще рита за английския "Ливърпул". От "Байерн" съобщиха, че проявяват интерес към централния защитник на "Борусия" (Дортмунд) Кристиян Вьорнс, но отрекоха, че са водили преговори с шефовете на испанския шампион "Депортиво" (Ла Коруня) за бразилския халф Джалминя. . (БУЛНЕТ-ЛЕФФ)