/БУЛНЕТ/. Има голяма вероятност ФК ЦСКА да не може да картотекира новите си попълнения и да получи лиценз за новото първенство, сезон 2000-2001 година, заради неуредени финансови отношения със своя бивш старши-треньор Димитър Пенев. Последният днес е подал жалба до Българския футболен съюз с мотива, че от ЦСКА не са изплатили неустойката, която му дължат от няколко месеца за предсрочно прекратения договор. Знаете, Пената бе отстранен от армейския тим след слабия старт на неговите възпитаници в пролетния дял на националния шампионат - две поредни загуби - у дома срещу "Нефтохимик" и като гости на "Велбъжд" (Кюстендил).

Ако жалбата бъде приета и одобрена от чиновниците в БФС, това означа, че до разплитането на случая ЦСКА няма да може да картотекира своите нови играчи да получи лиценз за предстоящото първенство. Димитър Пенев е подал жалбата, за това, че има да получава голяма неустойка от ФК ЦСКА, а не от ПФК ЦСКА, както по времето на своето отстраняване се наричаше и водеше тима.

Крайният срок за издаването на лиценз от БФС за националния шампионат и за картотекирането на нови играчи изтича в 20 часа на 3 август, ден преди мача от първия кръг между ЦСКА и "Ловеч".