/БУЛНЕТ/. "Колорадо Аваланж" спечели срещу "Сейнт Луис Блус" с 4:2 и поведе с 2:0 в полуфиналната серия между двата отбора за Купа "Стенли". Знаете, по регламент се играе до четири победи от седем мача.

Резултатът бе открит в 14-та минута на втората част от защитника на "лавините" Рей Бурк. Той успя да се възползва по най-добрия начин от численото превъзходство, което неговият тим имаше в този момент. Малко по-късно обаче Скот Меланби от "Сейнт Луис" успя да върне шайбата. В края на частта Адам Фут отново изведе домакините напред, а в 14-та минута на следващата Шон Подеин направи 3:1. При последвалата контраатака гостите намалиха на 3:2 след точно попадение на Ел Макинис.

В края на мача хокеистите на "Сейнт Луис" смениха вратаря с шести полеви играч, но така и не успяха да изравнят резултата. Дори напротив - осем секунди преди финалната сирена те получиха нова шайба. Заби я нападателят на "лавините" Крис Друри, който се разписа за осми път в тазгодишните плейофи. Първият мач, домакин на който отново бе Денвър, завърши с победа на домакините - 4:1. Третият е на 16 май (сряда) в Сейнт Луис.