Министър-председателят Иван Костов изпрати поздравителна телеграма до главния мюфтия Селим Мехмед и до председателя на Висшия мюсюлмански съвет Мустафа Хаджи по случай празника Рамазан-Байрам. В нея се казва: “Уважаеми мюсюлмани, скъпи съотечественици, тази година християнската Коледа и мюсюлманският Рамазан-Байрам съвпаднаха. Нека българските мюсюлмани и християни заедно да се осенят с духовна благодат, здраве и много щастие за благото и добрите бъднини на Родината ни!

Позволете ми да ви поздравя по случай вашия голям празник Рамазан-Байрам с думите от Корана: “Няма да бъде милосърден онзи, който е на небето, за този, който не проявява милосърдие към другите”.

Нека добротата, милосърдието и вярата да ни съпътстват в Новото хилядолетие.”

В телеграма до председателя на неправителствената организация “Евет” Периха Акифова и до члена на Управителния съвет Ергин Емин премиерът поздравява всички представители на мюсюлманската общност, участващи в организираното от “Евет” в Разград тържествено отбелязване на Рамазан-Байрама. Той изразява вярата си, че и мюсюлмани, и християни ще осъществят своите мечти за здраве, щастие и благосъстояние през Новата 2001 година.

Нека Аллах ви пази и закриля в осъществяването на благородните ви помисли и цели и да дари вас и вашите семейства с много късмет и успехи, се казва в телеграмата на министър-председателя. Това съобщиха от дирекция "Информация и връзки с обществеността" на правителството.