Президентът Петър Стоянов, на основание член 98, точка 8 от Конституцията на република България, издаде указ, с който награждава с орден “Стара планина” – първа степен, Антонио Виджиланте, постоянен представител на Програмата за развитие на ООН в България. Виджиланте получава най-високото българско отличие за изключително големия си принос за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството на Организацията с България и по повод окончателното му отпътуване от страната.

С указ държавният глава награждава с орден “Мадарски конник” – първа степен, Хузаи Мели, временно управляващ посолството на Сирийската арабска република в Република България, за приноса му за укрепването и развитието на българо-сирийските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.

За особено големия им принос за развитието на регионалното военно сътрудничество и също по повод окончателно отпътуване, с укази на българския президент от днес отличия получават бригаден генерал Хилми Акън Зорлу. командир на Многонационалните мирни сили в Югоизточна Европа, награден с орден “Мадарски конник” – втора степен с мечове, и Николаос Димадис – председател на Политико-военния направляващ комитет на Многонационалните мирни сили, награден с орден “Мадарски конник” – втора степен.