Президентът Георги Първанов издаде укази за награждаване с орден “Стара планина” - първа степен, на член-кореспондент професор Борис Петров Спасов, член-кореспондент професор Живко Стоянов Сталев и Йосиф Иванов Цанков.

Професор Борис Спасов се награждава за изключителните му заслуги за развитието на правната наука и дългогодишната преподавателска, научноизследователска и обществена дейност, както и по повод 90 години от рождението му.

Професор Живко Сталев се награждава за изключителния му принос в развитието на правната наука и дългогодишната преподавателска, научно-изследователска и обществена дейност, както и по повод 90 години от рождението му.

Композиторът Йосиф Цанков се награждава (посмъртно) за изключителните му заслуги към българското музикално изкуство. Той е роден на 7 ноември 1911 година Завършва “Робърт колидж” в Истанбул и Първа мъжка гимназия в София. Получава юридическо образование в СУ “Св. Климент Охридски” през 1935 година.

През 1936 година създава първото детско радиопредаване в БНР. Песните му са изпълнявани от популярни изпълнители у нас и в чужбина и са отличавани с престижни награди на музикални фестивали. През годините композиторът създава също филмова и театрална музика.