Сигурен съм 200 процента, че Стефка Костадинова е невинна. Това заяви адвокатът на спортистката Любомир Коцев. Той допълни, че ще обжалва, защото на базата на съществуващите доказателства не може да се образува следствено дело. Коцев каза още, че е разговарял с областният прокурор на Пловдив Димитър Ангелов.

Материалите за образуваното дело за измама срещу Стефка Костадинова са в окръжната следствена служба в Пловдив. Окръжна прокуратура е потвърдила постановлението на районната, че няма данни звездата на българският спорт да е участвала в посредничество за подкуп, но е разпоредила да се образува дело за измама. До момента не е предявено обвинение на Стефка Костадинова.

Окръжният прокурор на Пловдив заяви пред "Дарик" радио, че към предварителното производство са привлечени нови двама свидетели, чиито показания са били решителни за становището на магистратите. Срокът за приключване на предварителното производство е два месеца.

Адвокат Любомир Коцев каза още, че вече е разговарял със Стефка и категорично и е забранил да говори и да се вълнува от случилото се.