Запада победи Изтока с 135:120 в 51-ия "мач на звездите" в НБА. Срещата се игра във Филаделфия, а в герой на двубоя се превърна Кобе Брайънт, който е роден в същия град. Звездата на ЛА Лейкърс наниза 31 точки и взе наградата за най-добър играч в мача - MVP.

Местният любимец Алън Айвърсън, MVP от миналогодишния "All Star", се превърна в най-голямото разочорование на двубоя. Играчът на Филаделфия 76 излезе с т-шърт на легендарния Джулиъс Ървинг, но игра много слабо и вкара само 5 точки.

Кобе Брайънт стана първият баскетболист, който успя да вкара над 30 точки в "мача на звездите" след 1999 година, когато това стори Майкъл Джордан. "Чувствам се чудесно, завръщайки се у дома", заяви 23-годишният Брайънт, който е родом от квартал на Филаделфия, където се състоя мача.

За Изтока най-добър беше играчът на Орландо Трейси Макгрейди, който вкара 24 точки. За разлика от него звездата на Вашингтон Майкъл Джордан успя да наниже само 8 точки за 23 минути игра.

"Предполагам, че би трябвало да присмея на себе си след такова представяне. С годините обаче нямам същата увереност, както преди. Има моменти, когато имам шанс за забивка, но просто не се получава", заяви Джордън, който навършва 39 години следващия уикенд.

Двубят започна равностойно като отборът на Изтока взе аванс от три точки. В последствие обаче западняците грабнаха инициативата и нанизаха 13 безответни точки, за да завършат първата част при 32:24 в своя полза. До края на срещата Западът не даде шанс на съперниците си да се върнат в мача с отлична игра не само на Коби Брайънт, но и на резервата Гари Пейтън, завършил с 18 точки, както и на Тим Дънкан и на Кевин Гарнет, добавили по 14 точки. Дънкан и Гарнет бяха лидери по овладяни топки под кошовете със съответно 14 и 12 борби. В третата част разликата набъбна до 24 точки, а тимът на Източната конференция така и не успя да намери играта си, въпреки отличните изяви на резервата Трейси Макгрейди. Интереснен беше и фактът, че цялата стартова петица на отбора от Изтока отбеляза общо 31 точки, колкото МВП в мача Коби Брайънт от съперниковия тим. Освен Макгрейди други две резерви - Пол Пиърс с 19 точки и Рей Алън с 15 точки - бяха сред най-полезните в отбора. Центърът Дикембе Мутомбо пък беше лидер по борби на с 10 овладяни топки под кошовете.

В индивидуалните състезания на "All star" югославянинът Педжа Стоякович от "Сакраменто" спечели турнира по стрелба от зоната на трите точки, като се наложи на финала над Уесли Пърсън от "Кливлънд" след допълнителни удари и стана първият европеец в историята, печелил това състезание. За финала в надпреварата се класираха Стоякович, Пърсън и Стив Наш от "Далас". Първите двама завършиха редовните изстрели с по 19 точки, а Наш остана с 18 и отпадна. При допълнителните удари Стоякович, който бе втори след Рей Алън през миналата година, се наложи с 9:5 над Пърсън и грабна трофея. Самият Рей Алън от "Милуоки" отпадна още в първия кръг.

Новакът Джейсън Ричардсън от "Голдън Стейт" пък спечели конкурса за забивки, като се наложи над финала над друг новак - Джералд Уолъс от "Сакраменто" с 85:80 точки. Ричардсън, който беше избран за MVP в мача на новаците, изпълни перфектно трудна забивка с две ръце, за да заслужи първото място. На полуфинала именно Ричардсън отстрани миналогодишния носител на титлата Дезмънд Мейсън от "Сиатъл" с 98:84.

Съставите:
Запад:
Коби Брайънт 31 точки, Стив Франсис 3, Кевин Гарнет 14, Крис Уебър 8, Тим Дънкън 14 /Стив Наш 8, Дирк Новицки 12, Гари Пейтън 18, Елтън Бранд 6, Педжа Стоякович 11, Уоли Счербяк 10.

Изток:
Алън Айверсън 5, Джейсън Кид 2, Майкъл Джордън 8, Антоан Уокър 8, Дикембе Мутомбо 8 /Рей Алън 15, Пол Пиърс 19, Трейси Макгрейди 24, Шарийф Абдур-Рахим 9, Джърмейн О’Нийл 7, Алонзо Морнинг 13, Байрън Дейвис 2.