Районният прокурор Ангел Василев заведе следствено дело срещу кмета на Дупница Пламен Соколов. Делото е за неправомерно раздавани кредити на физически и юридически лица, злоупотреба със служебното положение и превишаване на правомощията. Делото е образувано по сигнал на общински съветници от СДС след проверка на Районното полицейско управление – Дупница. Предвиденото наказание за отправените обвинения предвижда от 2 до 5 години затвор или принудителен труд. Следствието ще се води от специалисти от Специализираната следствена служба - София.

Междувременно Пламен Соколов изгони от сградата на кметството предизборния щаб на СДС и приемната на депутата д-р Панчо Панайотов, бивш кмет на града и негов опонент.

Д-р Панайотов, бившият кмет на Дупница, изигра решаваща роля по време на бунтовете срещу комунистическото правителство на Жан Виденов. При последвалите парламентарни избори Панчо Панайотов беше избран за народен представител, а мястото му зае Пламен Соколов. В момента Соколов настоява Дупница да стане областен център, като твърди, че по този начин градът щял да се освободи от подтисничеството на Кюстендил.