Президентът на Българската федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов поздрави Радослава Мавродиева за сребърния й медал от Европейското първенство в зала, което се провежда в Белград.

Мавродиева се класира втора в тласкането на гюле с личен рекорд от 18.36 метра.

"Очаквахме добро представяне, но в спорта никога не можеш да бъдеш сигурен. Това, което Радослава направи, беше изключително. Сребърен медал с личен рекорд. На националния ни празник тя донесе радост на всички българи", заяви Карамаринов.

Първи медал за България от Европейското първенство по лека атлетика

Първи медал за България от Европейското първенство по лека атлетика

Радослава Мавродиева със сребро от надпреварата

"Доволен съм от постоянството, което тя демонстрира. Това означава, че си е свършила отлично работата. Показа най-добрата си форма тук в Белград и това доведе до медал. Състезанието беше много силно. - лични резултати, национален рекорд. Конкуренцията беше много сериозна, Радослава се държеше като една от фаворитките. Поведението й беше такова. Нито за миг не почувства притеснение от това силно състезание. Напротив, участваше по най-добрия начин", каза той.

Радослава Мавродиева: Имах нужда от това отличие

Мавродиева: Имах нужда от това отличие

"Подкрепата от публиката ме зарадва много"

Карамаринов очаква добро представяне и от останалите седем българи на шампионата.

"Да кажем, че от всеки очаквам медал, това ще прозвучи малко арогантно. Очаквам всеки да покаже това, което може, ако може да направи личен резултат, това ще бъде достатъчно. Хубаво е, че още в първия ден, в първата завършила дисциплина, имаме медал", каза още Карамаринов.

Той ще награди призьорите в неделя в скока на височина при мъжете, в която България също има недежди за отличие, свързани с Тихомир Иванов.

Най-голямата новина!

Най-голямата новина!

Истинската задача на журналистиката