Тихомир Иванов остана в подстъпите на медалите в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград. Грешка още в първия му скок на 218 см го остави на четвърто място. Той преодоля височината от втория опит, а след това беше безгрешен на 223 и 227 см, но 230 се оказаха непосилни за него. Четвъртото място е най-предното класиране на българина на голям форум.

Със същия резултат, но без нито една грешка от 218 до 227 см, бронзовото отличе заслужи беларусинът Павел Селиверстау. Европейската титла спечели полякът Силвестър Беднарек с 232 см, а среброто с 230 см заслужи британецът Роби Грабарц.

Инна Ефтимова отпадна на полуфиналите в спринта на 60 метра, след като завърши на шесто място в трета полуфинална серия със 7,42 секунди.

Георги Цонов подобри личния си рекорд в тройния скок на Европейското първенство в зала в Белград за осмото място. Пловдивчанинът постигна 16,78 метра в третия си опит, но за него състезанието завърши по-рано заради контузия. Възпитаникът на Стойко Цонов пропусна четвъртия си опит, тъй като той се падаше няколко минути след третото му излизане в сектора и все още не беше възстановен. Цонов направи фаул в петия опит и това беше краят за него в това състезание, тъй като получи контузия в левия крак и започна да куца сериозно.

Добромир Карамаринов: Постижението на Радослава Мавродиева е забележително

Карамаринов: Постижението на Радослава е забележително

Шефът на атлетиката ни очаква добро представяне и от останалите седем българи на шампионата в Белград

Така България завърши на 18-о място в класирането по медали след среброто на Радослава Мавродиева на гюле. Бяхме близо да повторим постижението си от предишния шампионат в Прага през 2015 г. Тогава Габриела Петрова стана вицешампионка на троен скок, а Мавродиева заслужи бронз.