Добра новина за българския спорт! Тихомир Иванов се класира за финал на Световното първенство по лека атлетика в Лондон! Така той ще бъде в битката за разпределението на медалите в скока на височина.

Иванов направи това по блестящ начин, с личен рекорд - 2.31 метра. Роденият в Плевен Тихомир покри квалификационния норматив от втори опит, след като по-рано беше преодолял съответно 2.17 м, 2.22 м, 2.26 м и 2.29 м.

"Щастлив съм, първо световно първенство и вече съм на финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат.

Днес правех много фаулове, знаете, че по принцип не е нормално за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини.

Квалификацията вече приключи, не искам да мисля за нея. Ще насоча вниманието си само върху финала, защото това е друго състезание. Половината участници ще са там, но това е вече коренно различно състезание", каза Тишо.

Финалът е в последния ден на първенството - неделя, от 21:00 часа българско време.

Тихомир Иванов започва да скача за място на финал в Лондон

Тихомир Иванов започва да скача за място на финал в Лондон

Българинът трябва да преодолее 2.31 метра или да е сред първите 12