Много високи резултати бяха постигнати в хвърлянията на големия турнир в чест на легендата на финландската лека атлетика Пааво Нурми.

Германците показаха, че са най-силни в любимата на домакините дисциплина - хвърлянето на копие. "Звездата" в последните два сезона Томас Рьолер премина границата от 88 метра и изпрати уреда на 88.26 м. Неговият сънародник Йоханес Ветер се доближи плътно зад него с постижение от 87.88 м.

Латвиецът Сирмаис е новият крал на копието

Латвиецът Сирмаис е новият крал на копието

Фаворитите се провалиха

Олимпийският шампион от Лондон 2012 тринидадецът Кешър Уолкът отново потвърди, че неговите успехи не са случайност. Трениращият в Куба атлет попълни почетната стълбичка, като запрати копието на 84.55 м.

В хвърлянето на чук полякът Павел Файдек даде сериозна заявка за злато на първенството на планетата в Лондон. Двукратният световен шампион закова гюлето с тел на 82.40 м. Войчех Новицки затвърди високата класа на полския чук и се класира втори с 76.71 м. Белорусинът Павел Барейша защити позициите на школата на държавите от бившия СССР и зае трето място с 75.56 м.

Повече от 12 хиляди зрители се насладиха на състезанието проведено във финландския град Турку. За тяхно съжаление копиехвъргачите на Суоми не можаха да се представят на очакваното равнище.