Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си в тазгодишното издание на Australian Open. Пловдивчанката даде всичко от себе си, но бе елиминирана от световната №3 - Агниешка Радванска след 1:2 сета (1:6,6:4,1:6). Двубоят се проведе на централния корт "Род Лейвър Арина" и продължи точно 1 час и 45 минути.

Цвети затрудни сериозно полската фаворитка през втората част, когато оцеля при размяна на пробиви и в крайна сметка триумфира с 6:4. За съжаление, играта на красавицата ни не бе на подобно ниво по време на първия и третия сет, когато 64-ата в световната ранглиста не успя да разгърне своя потенциал и допусна множество грешки при своите сервиси и удари от форхенд.

Снимка 273470

Източник: GettyImages

По този начин Радванска постигна сладко отмъщение срещу нашето момиче, което през миналата година съумя да сътвори сензацията и да я елиминира от "Ролан Гарос". В общата статистика Агниешка вече има цели 8 триумфа над Цвети.

В следващия кръг Радванска ще се бори за място на 1/16-финалите срещу хърватката Марияна Лучич-Барони, която днес се справи с представителката на Китай - Ванг Йанг.

Цветана Пиронкова - Агниешка Радванска 1:6, 6:4, 1:6
на живо

Цветана Пиронкова - Агниешка Радванска 1:6, 6:4, 1:6

Първата ни ракета приключи с участието си на Australian Open

Първият сет започна добре за Цвети, която спечели своето подаване, изненадвайки съперничката си със силни удари по правата. За жалост, това беше и единственото хубаво нещо от първата ни ракета за тази част. Впоследствие тя допусна да бъде пробита на три пъти и Радванска комфортно достигна до успеха с 1:6. Нейно предимство в този период от битката беше играта сервис - мрежа, за която Пиронкова така и не намери нужната алтернатива. Цвети пък беше повече от неубедителна при своите подавания.

Втората част започна по фантастичен начин за българката. Подкрепяна от малобройната, но много гласовита родна публика, 64-ата в ранглистата на WTA стигна до пробив на 0. Тя взе дъха на публиката и с няколко минаващи удара, а миг по-късно поведе с 2:0, след като спечели и своя сервис-гейм. Последва една луда размяна на пробиви, в която последен оцелял се оказа красивата ни сънародничка. В осмия гейм тя успя да затвърди своя пореден брейк и така нещата стигнаха до 5:3.

Снимка 273457

Източник: GettyImages

Напрежението в 10-ия гейм си каза думата и Цвети допусна двойна грешка. При резултат 30:30 Радванска регистрира грешка при ретура и нашенката имаше шанс за сетбол, който светкавично пропиля. При 40:40 полякинята опита да примами нашата Цвети до мрежата, но бе жестоко наказана с удар по диагонала. Впоследствие първата ни ракета направи едно търпеливо разиграване, при което се поздрави с крайния успех и победа в този сет.

В третия сет Раданска не остави никакъв шанс на българката. Триумфът с 1:6 пък значеше само едно - победа за полякинята и край на участието за Пиронкова на Australian Open 2017.