В края на миналата седмица, във фирмения комплекс на Porsche в Щутгарт беше произведен 200 000- ят представител на луксозния всъдеход Cayenne.
Юбилейният модел е от суперспортната модификация GTS (V- образен, осемцилиндров двигател с 405 конски сили) и е предназначен за клиент в Средния Изток.

Освен с подобренията в дизайна, второто поколение на Porsche Cayenne, което беше представено на пазара през февруари миналата година, разполага и с двигателна гама, представителите на която предлагат с до 15% намален разход на гориво.

Интересът на клиентите продължава да се увеличава и през първата половина на бизнес годината 2007/2008 (31 януари 2008) продажбите се очаква да се се повишили до ниво от 20 340 единици, което е двойно повече в сравнение с предходната.

Страната на неограничените възможности продължава да бъде най- важната за империята Porsche, като около 30% от общата продукция намира своите клиенти именно там.
На увеличение в новите регистрации се радват дилърите на марката и в Китай, Русия, Латинска Америка и страните от Средния Изток.

Източник: auto-press.net