Берое се поздрави с трети успех от началото на новия сезон. Селекцията на Петър Хубчев сътвори очакваното и надви последния във временното класиране Спартак (Варна) с 3:1. Заралии достигнаха до пълния комплект точки след сътворяването на пълен обрат.

Берое - Спартак (Варна) 3:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Берое - Спартак (Варна) 3:1 (Развой на срещата по минути)

Силен дебют за Калоян Кръстев

Макар и останали с човек по-малко още във втората минута, "соколите" изненадващо поведоха чрез Здравко Димитров. До почивката обаче беройци сътвориха обрата след голове на Тунгара и Кръстев. Именно преотстъпеният от ЦСКА стрелец беше замесен и в съкрушителния за съперника трети гол, когато асистира за красивото голово изпълнение на Серкан Юсеин.

Така "зелените" стабилизираха позициите си в шампионата и към днешна дата се намират на 10-ата позиция.

Снимка 586903

Източник: startphoto.bg

Не бяха изминали и 120 секунди, а интересно събитие беляза футболния мач в Стара Загора. Без време гостите от Спартак (Варна) останаха с човек по-малко, след като съдията Станислав Тодоров изгони с директен червен картон Проспер Менди. Чуждестранният защитник беше принуден да побутне с тяло Стийв Траоре, който беше близо до това да поеме перфектен извеждащ пас по въздух от Рука. Въпреки бурните протести, "соколите" не успяха да се отърват от злощастната си съдба.

Селекцията на Петър Хубчев много бързо можеше да се възползва от численото си предимство. Активният Траоре центрира отлично от фланга, за да може намиращият се на дузпата Абубакар Тунгара да отиграе качествено с глава. Иван Дичевски обаче защити капитанската лента на лявата си ръка с чудесна намеса.

Снимка 586902

Източник: startphoto.bg

Изненадващо с оглед развитието на срещата, Спартак (Варна) нанесе своя удар в 18-ата минута. Отбраната на домакините бе сварена неподготвена, а Ромееш Ивей пусна перфектното подаване за колегата си в атака Здравко Димитров. Изгоненият от Левски бързак си издейства преднина спрямо Николов и сам срещу Караджов не сбърка за 0:1.

Инкасираното попадение видимо смути беройци, които през следващите минути трудно организираха атаки към вратата на опонента. В 26-ата Серкан Юсеин пробва да вземе нещата в свои ръце с шут от средна дистанция, който единствено спечели корнер за отбора му.

Снимка 586908

Източник: startphoto.bg

Никой в лагера на заралии не остана доволен, след като в 29-ата минута ВАР се намеси и отмени гол на Берое за 1:1. Още в началото на "зелената" атака, отбелязалият малко след това попадението Калоян Кръстев се беше оказал в засада. Случилото се не бе прието никак добре от нападателя, който дойде под Аязмото именно да търси край на головата си суша в шампионата, която го налегна с екипа на ЦСКА.

Ако съдбата веднъж прости неточностите в защитата на Спартак, то беройска прошка вече нямаше пет минути преди почивката, когато хората на Хубчев стигнаха до редовен гол. Велислав Боев допусна груба грешка малко пред наказателното си поле, а това позволи на Рука веднага да организира необходимата опасност. Така кълбото стигна до намиращия се в страхотна форма Абубакар Тунгара, който с премерен удар по земя възстанови паритета. Това беше и негов гол №7 от началото на кампанията.

Това, което Фортуна отне на Калоян Кръстев, все пак му го върна с още по-ценен гол в 42-ата минута. Таранът дебютира по възможно най-добрия начин за тима, където ще се подвизава под наем, помагайки за достигането на пълен обрат. Дошлият от ЦСКА стрелец откри головата си сметка в шампионата, след като се разписа с глава при нова асистенция на Рука.

Второто полувреме можеше да стартира по фантастичен начин за беройци. Серкан Юсеин беше близо до това да вкара за 3:1, но включването му на далечната греда не намери мрежата след насочване с глава.

Снимка 586901

Източник: startphoto.bg

Берое уверено повярва към така необходимия успех в тази петъчна вечер, след като старозагорци удвоиха преднината си в 61-ата минута. Калоян Кръстев отново създаде достатъчно проблеми на защитата на Спартак, а негово малко комично изпълнение се превърна в пас за Серкан Юсеин. Шампионът с Лудогорец намери коридор между купа от "сини" играчи и с перфектно насочване в левия ъгъл матира Дичевски за 3:1.

Гостите от Спартак (Варна) поискаха дузпа в своя полза с идването на 79-ата минута. Тогава Ивей алармира за нарушение на правилата срещу неговата особа, но съдията Станислав Тодоров не му обърна внимание. Опитният арбитър беше репликиран и от Румен Руменов, който си изпати и получи жълт картон.

Снимка 586900

Източник: startphoto.bg

До края срещата просто се доиграваше и така Берое се поздрави със заслужен трети успех от началото на сезона.

В следващия кръг Берое има трудно гостуване на Славия, докато Спартак (Варна) ще търси нещо повече срещу Ботев (Пд) у дома.