Локомотив (Пд) се изкачи до второто място във временното класиране на шампионата, след като надви трудно като гост Ботев (Враца) с минималното 1:0. В герой за "смърфовете" се превърна Бирсент Карагарен, който съумя да намери път към мрежата на съперника в 71-ата минута.

Третият успех през кампанията за "железничарите" се "печеше" още от 10-ата минута, когато те останаха с човек повече. Тогава опитният нападател на Ботев (Вр) - Венци Христов, изпусна нервите си и удари без топка Райън Бидунга. Първото полувреме на мача ще бъде запомнено със страховитата лятна буря, развилняла се на стадион "Христо Ботев" и попречила максимално за по-високото качество на мача.

Снимка 582569

Източник: startphoto.bg

Началото на двубоя не бе по вкуса на никой от замесените в днешния футболен мач. Малко преди първия съдийски сигнал на Красен Георгиев, проливен дъжд се изсипа над Враца в комбинация с ураганен вятър. Лошите условия за игра лимитираха до минимум интересните моменти, а тежките единоборства се превърнаха в обичайно повтарящо се действие.

Ботев (Враца) - Локомотив (Пловдив) 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Ботев (Враца) - Локомотив (Пловдив) 0:1 (Развой на срещата по минути)

Карагарен вкара единствения гол в мач

Въпреки мъките, с които се организираха атаки, Локомотив можеше да открие резултата в осмата минута. Бирсен Карагарен получи пас на границата на наказателното поле, а техничният му удар мина малко над горната греда.

Снимка 582574

Източник: startphoto.bg

Екшънът във Враца взе връх още в 10-ата минута, когато опитният Венци Христов беше изгонен с директен червен картон. Нападателят имаше закачка с вражеския бранител Райън Бидунга. №91 се поддаде на провокацията и удари конгоанеца с глава. Всичко това не остана незабелязано от съдийската бригада и стрелецът без време се прибра на сухо в съблекалнята.

Силният вятър задуха в полза на Локо в 14-ата минута, когато като по чудо резултатът остана непроменен. Матеус да Силва центрира от фланга, а лошите атмосферни условия затрудниха максимално Краси Костов. Капитанът на Ботев (Враца) с мъка изби топката, а след това направи решителна намеса при опита за добавка на Преслав Боруков. Последва меле, при което изстрел отправи и Митко Илиев, ала на голлинията беше застанал Мартин Кавдански, който изчисти с глава.

Превърналият се в омразна персона за врачанските фенове - Райън Бидунга, отново си навлече гнева на трибуните, спирайки непозволено откъсващия се Дани Генов. За това си свое действие обаче получи само жълт картон. При изстрела от фаул Чавдар Ивайлов отправи достоен шут, който нямаше необходимата точност.

Снимка 582573

Източник: startphoto.bg

Макар и с човек по-малко, от Ботев (Враца) не се притесниха да търсят попадението. В 32-ата минута много остро центриране от фланга беше на стотни от това да бъде засечено от Браян Переа. В крайна сметка Райън Бидунга пое риск и изчисти малко над горната греда на своята врата.

Тежки минути за Илко Пиргов. В 38-ата опитният вратар трябваше да се намеса при коварно центриране на Да Силва, което без малко не посети близкия му ъгъл. Преди това Дани Генов го постави под напрежение с изстрел от границата на наказателното поле.

Дебютиращият с екипа на "смърфовете" Матеус да Силва можеше да ознаменува първия си мач за Локо с гол в 44-ата. Бразилецът се оказа най-съобразителен след корнер, но насочената от него топка мина покрай лявата греда на Пиргов.

Снимка 582578

Източник: startphoto.bg

Второто полувреме можеше да стартира с гол за Локомотив (Пд). Бирсент Карагарен изведе Боруков сам срещу вратаря на Ботев (Вр), но капитанът на домакините се намеси решително с цената на кратка контузия.

Селекцията на Александър Томаш продължи да пропилява изгодно възможности в своя полза. В 63-ата Матеус видя отлично пространството, където да центрира за Митко Илиев. Лидерът на Локо изпревари персоналния си пазач и насочи с глава, но така и не намери мрежата на врачани.

Снимка 582583

Източник: startphoto.bg

Врачани за пореден път доказаха, че в този мач търсят трите точки, независимо от затрудняващите ги фактори. В 68-ата минута индивидуалната класа на Браян Переа можеше да даде резултат, ала изстрелът му отблизо беше блокиран от Илко Пиргов.

Ключовият момент в мача настъпи в 71-ата минута. Локомотив най-сетне материализира численото си превъзходство и с гол. Луис Фелипе от Ботев не се намеси никак умело при центриране на Матеус. Така топката отиде до непокрития Карагарен. Биската нагласи кълбото на по-силния си крак и в близкия ъгъл на Костов направи 0:1.

В 78-ата минута резервата Евандро реши бързо да направи впечатление в срещата, след като пробва да прехвърли Краси Костов с удар зад центъра. Изпълнението на бразилеца си струваше, но му липсваше още малко точност.

Снимка 582584

Източник: startphoto.bg

Локомотив пропиля изгодна възможност да затвори мача в 84-ата минута, след като чудесна размяна на пасове осъществиха Илиев и Каракашев. Последният продължи за Евандро, който от няма и пет метра не уцели вратата.

До края врачани разчитаха на изсипани топки в полето на Локо, за да вземат поне точката. Съдбата обаче не се усмихна за домакините и така "смърфовете" от Пловдив се поздравиха с трета победа от началото на сезона.

Снимка 582585

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг Ботев (Враца) има тежко гостуване на временния лидер ФК ЦСКА 1948. Локомотив (Пд) ще домакинства на Арда.