Очертава се много интересна футболна пролет. И битка за титлата поне между три отбора, до края. Естествено, ако има феърплей, ако всичко се решава на терена, а реферите отсъждат това, което виждат - с чиста съвест и без да облагодетелстват даден отбор.

Лидер във временното класиране на efbet Лига в момента е шампионът Лудогорец. След 16 изиграни кръга, "орлите" са с 39 точки, с 6 повече от Локомотив (Пловдив) и ЦСКА. До плейофите остават още 10 кръга. Припомняме, че в тях ще има по един мач - всеки срещу всеки от първата шестица, а не по два на разменено гостуване. Така до края на шампионата ни очакват общо 15 кръга, които ще определят новия първенец на България по футбол.

В момента Топ 6 се допълва от Арда с 29 точки, Берое с 28 и ФК ЦСКА 1948, който събра 24. ЦСКА има леко предимство до края пред Лудогорец и Локомотив (Пловдив), защото играе с 4 отбора от сегашната първа шестица, а разградчани и "смърфовете" с по 5. "Армейците" са домакини на Локомотив и Арда, гостуват на Лудогорец и Берое. Лудогорец приема Арда и ФК ЦСКА 1948, освен ЦСКА. Също така гостува на Локомотив и Берое. Пловдивчани са домакини на Лудогорец и Берое, гостуват на ЦСКА, ФК ЦСКА 1948 и Арда.

Снимка 509587

Източник: LAP.bg

В първия пролетен кръг Лудогорец и ЦСКА имат мачове срещу последните два тима в класирането. "Орлите" приемат Етър, а "червените" гостуват на Славия. В същото време Локомотив има повече от трудна визита - на Черно море във Варна. Чакат ни дербита между лидерите в подреждането след това. Още във втория пролетен кръг е мачът Локо - Лудогорец в Пловдив, а в следващия шампионът посреща ЦСКА. За да дойде и срещата между "армейците" и "смърфовете" в София. Тези мачове ще дадат голяма насока в борбата за титлата.

Трудно е да се каже, че Лудогорец ще има лесно гостуване през втория полусезон. Първото такова е именно на Локомотив, а след това на Берое, Царско село, Левски и възраждащия се Ботев (Пловдив). Във всеки един двубой "орлите" могат да загубят точки.

Така че ни чака динамична и интересна футболна пролет. Но, ще завършим така, както започнахме - ако има феърплей и всичко се решава на терена...

Снимка 486756

Източник: LAP.bg

ПРОГРАМАТА НА ПЪРВИТЕ ТРИ ОТБОРА В КРАСИРАНЕТО ДО ПЛЕЙОФИТЕ:

ЛУДОГОРЕЦ: Домакини на Етър, гости на Локомотив (Пловдив), домакини на ЦСКА, гости на Берое, домакини на Арда, гости на Царско село, домакини на Монтана, гости на Левски, домакини на ФК ЦСКА 1948, гости на Ботев (Пловдив);

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): Гости на Черно море, домакини на Лудогорец, домакини на Етър, гости на ЦСКА, домакини на Берое, гости на Арда, домакини на Царско село, гости на Монтана, домакини на Левски, гости на ФК ЦСКА 1948;

ЦСКА: Гости на Славия, домакини на Черно море, гости на Лудогорец, домакини на Локомотив (Пловдив), домакини на Етър, гости на Берое, домакини на Арда, гости на Царско село, домакини на Монтана, гости на Левски.