Димитър Бербатов днес получи награда за цялостен принос за развитието на футбола ни от Асоциацията на професионалните футболисти в България. 36-годишният Бербо е без отбор, откакто напусна гръцкия ПАОК миналото лято. За пореден път той не скри желанието си да поиграе още един сезон.

"Опитвам се да следя какво се случва в българския футбол и виждам напредък в доста области. Младите български таланти се изявяват и треньорите им дават шанс, което е чудесно, защото един ден те ще поемат щафетата от батковците.

Например един Божидар Краев е на 19 години, а аз съм на 36, така че се вижда разликата. Чувствам се обаче млад духом и е хубаво, че се забелязва работата ми с децата.

Юношите отиват на Европейско и ще могат да покажат възможностите си, за да бъдат забелязани и да продължат развитието си.

Надявам се да се стигне до мой трансфер, а ако не се случи - всичко свършва! Опитвам се да намеря опция за още една година, но когато човек вече стане на 36... Аз съм късметлия, че играх до 35, става изключително трудно. Конкуренцията е голяма. Желанието за игра го има в мен и ако има нещо, ще го грабна, ако не... За момента нямам оферти.

Успехът на Юнайтед снощи беше супер! Аз, разбира се, гледах мача и исках Манчестър да спечели, защото от техния успех зависи дали още играчи ще могат да дойдат за шоуто на 14 юни. Щом победиха, шансовете се увеличават", каза Митко.

Марселиньо стана "Футболист на футболистите" за втори пореден път, вижте всички наградени

Марселиньо стана "Футболист на футболистите" за втори пореден път, вижте всички наградени

След него се наредиха Владо Стоянов и Тодор Неделев