Тази събота от 15:00 часа е голямото дерби Лудогорец - ЦСКА, което може да даде сериозна насока към титлата за един от двата отбора. Към момента разградчани водят на върха с 3 точки. Ако "армейците" победят, ще се изравнят с Лудогорец, но ще са първи заради успех в преките двубои. Първата среща в София завърши наравно - 2:2. Тогава ЦСКА надигра съперника си и водеше с 2:1 15 минути преди края, но допусна попадение.

Една от най-интересните теми около дербито ще е кой ще бъде главен съдия. Почти сигурно, отново мачът ще бъде поверен на Георги Кабаков. В следващите дни ТОПСПОРТ ще предложи на читателите си серия от текстове, свързани с двубоя. Започваме със следното сравнение - колко дузпи получиха двата тима от началото на сезона в efbet Лига и колко бяха отсъдени срещу тях.

Разликата в получените е драстична. След 18 кръга, Лудогорец изпълни 6 11-метрови наказателни удара, а ЦСКА - само един. Той беше по време на Вечното дерби с Левски, когато през първото полувреме Тиаго пропусна от бялата точка, при резултат 1:0 за "армейците", който беше и краен. Няма друга дузпа в полза на ЦСКА.

"Орлите" получиха такава още в първия кръг - при загубата от Ботев във Враца - 1:3. След това и при успеха с 3:0 над Славия. За да дойде равенството с отбора на Царско село, когато Лудогорец получи не една, а две дузпи в срещата. Втората беше пропусната от Клаудиу Кешеру и така се стигна до изненадващото 1:1 в Разград. При домакинската победа на Лудогорец с 2:1 срещу Ботев (Пловдив) също имаше дузпа за "зелените", както и в последния до момента мач - загубата с 2:3 от Локомотив в Пловдив.

Срещу Лудогорец дузпа не е свирена през този сезон в шампионата. В същото време бяха отсъдени две срещу ЦСКА, и двете при равенства - 1:1 с Черно море във Варна и 2:2 с Етър във Велико Търново. Густаво Бусато успя да спаси удара от бялата точка на Васил Панайотов, но не и този на Етър.

Това е равносметката до момента - 6 дузпи в полза на Лудогорец и една за ЦСКА, без дузпа срещу "орлите" и 2 срещу "армейците".

Светослав Дяков ще пропусне дербито с ЦСКА

Светослав Дяков ще пропусне дербито с ЦСКА

Халфът получи контузия при загубата от Локомотив (Пловдив)