Етър загуби от Славия в първия двубой от 18-ия кръг на първенството. Мачът на стадион "Ивайло" във Велико Търново завърши с победа за гостите с 2:0.

Точни за столичани бяха Йомов и Мицански. Двамата се разписаха още през първото полувреме, като до голяма степен лишиха срещата от интрига.

След паузата "белите" отново бяха по-добрият тим на терена и само късметът на домакините ги спаси от получаване на нови попадения.

Снимка 455217

Източник: LAP.bg

И двата състава търсеха връщане към победите след поражение в предишния кръг. Славия загуби от ЦСКА и Черно море, а Етър падна от Ботев (Пд) като гост.

В лагера на "болярите" избухна скандал през седмицата, след като на тренировка се сбиха асистентът на Росен Кирилов Тодор Колев и полузащитникът Иван Стоянов. Това очевидно се бе отразило върху формата на отбора, като цяло.

Етър отстрани Тодор Колев след сбиването с Иван Стоянов

Етър отстрани Тодор Колев след сбиването с Иван Стоянов

Футболистът санкциониран финансово

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена днес:

Етър - Славия 0:2, гол на Мицански!
на живо

Етър - Славия 0:2, гол на Мицански!

В лагера на "болярите" избухна скандал през седмицата

Първото полувреме предложи интересен развой на събитията на терена. Изглеждаше така, сякаш домакините са тези, които владеят инициативата.

Великотърновци получиха правото да изпълнят половин дузина ъглови удари, но така и не успяваха да извлекат максимума от тях.

Нещо повече - статичните положения се оказаха силната страна от изявите на вратаря на "белите" Георгиев, който нямаше грешна намеса в тези ситуации.

Иначе "белите" излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, като контраатака на тима завърши с брилянтен пас на Дарко Тасевски и точен завършващ изстрел на Георги Йомов.

Йомов имаше възможност да се разпише още веднъж през първата част, но изстрелът му с десния крак срещна рамката на вратата зад стража на домакините.

Преднината на столичани бе удвоена двадесет минути след откриването на резултата. Тогава нов пас на Тасевски доведе до продължително разбъркване в пеналта, преди Мицански да се окаже най-съобразителен и да вкара за втори път в срещата кълбото в мрежата на Етър.

Преди това бе отчетена добра акция за великотърновци и центриране към Даниел Младенов. Той стреля точно с глава, но Георгиев се намеси добре и спаси. След това и бранителите пред него реагираха подобаващо и избиха топката в корнер.

До почивката нова промяна в резултата не беше регистрирана.

През вторите 45 минути преобладаваха нарушенията и играта се накъса значително. Това оказа негативно влияние на качеството на предлагания на терена футбол.

Като по чудо до сериозни травми на футболистите на двата тима не се стигна.

Йомов пък пропусна две стопроцентови ситуации за реализиране на ново попадение.

В първия случай той не бе точен с изстрел от средна дистанция, а двайсетина минути преди края не вкара топката в опразнената пред него врата. Иван Иванов се намеси решително и изби кълбото преди то да влети в мрежата.

Снимка 455216

Източник: LAP.bg

Така или иначе нова промяна в резултата нямаше и така Славия стигна до заслужен успех.

Тимът се изкачи до 5-ата позиция в класирането, но разбира се при уговорката, че останалите състави не са изиграли мачовете си от кръга. Етър е под номер 10 в таблицата.

Снимка 455218

Източник: LAP.bg