ФК ЦСКА 1948 и Черно море не се победиха на стадион "Васил Левски", в сблъсък от 24-ия кръг на efbet Лига.

Срещата, която беше от огромно значение и за двата тима, тъй като бе пряк сблъсък за Топ 6, приключи без да бъдат реализирани попадения - при резултат 0:0.

Двубоят премина при териториално превъзходство на гостите, които дори стигнаха до удар в рамката зад Наумов.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

ФК ЦСКА 1948 - Черно море 0:0, гредата спасява домакините
на живо

ФК ЦСКА 1948 - Черно море 0:0, гредата спасява домакините

Двата тима в пряк спор за място в Топ 6

Първото полувреме не предложи множество ситуации пред двете врати. Това, което беше очевидно, бе че домакините по-скоро изчакваха възможност на контраатака, като се бяха прибрали дълбоко в собствената си половина.

Черно море владееше инициативата и диктуваше темпото на игра.

Снимка 527414

Източник: LAP.bg

Варненци оправдаха очакванията за по-свободна и атакуваща стратегия, но състезателите на тима се изправиха пред прибран изцяло в отбрана опонент.

Столичани се бяха наредили стройно пред пеналта си, като в дадени ситуации всички играчи на отбора се намираха в собствената си половина от игрището.

Снимка 527416

Източник: LAP.bg

Родриго пропиля една от най-чистите възможности за Черно море в средата на полувремето, като бе изведен срещу Наумов, но реши да го финтира и изкара топката извън пределите на терена.

Центриране на Шопов пък намери перфектно Юсеин в края на полувремето, но от няколко метра разстояние, с глава, той не намери очертанията на вратата.

До почивката попадения не бяха реализирани.

През второто полувреме гредата спаси домакините, след като Гарсия преодоля няколко състезатели на съперника и стреля много технично от границата на наказателното поле.

Георги Георгиев за втори пореден път пък направи силна среща за състава си, като на три пъти бе сериозно тестван и демонстрира класата и уменията си.

Снимка 527417

Източник: LAP.bg

ФК ЦСКА 1948 не промени особено много подхода си в мача до края на срещата.

От своя страна "моряците" извършиха редица промени, като на терена се появи и Исмаил Иса, който изостри сериозно атаката на тима си.

Снимка 527428

Източник: LAP.bg

Венцислав Василев получи травма в кръста и трябваше да бъде принудително заменен, като на негово място заигра Пиргов.

Въпреки всички извършени промени и в двете единайсеторки, промяна в нулевото равенство нямаше.

Така ФК ЦСКА 1948 остава на шестата, а варненци - на седмата позиция във временното класиране, а разликата между съставите се запази.

Снимка 527429

Източник: LAP.bg