Валери Домовчийски се възползва от лошо избита топка от вратаря Михаил Иванов и вкара изравнителния гол за Верея срещу Витоша в края на мача. Това лиши гостите от Бистрица от първа историческа победа в групата на майсторите. Старозагорци имаха пълно превъзходство в срещата, но не можеха да се справят със защитната тактика на бистричани.

НА ЖИВО: Верея - Витоша 1:1
на живо

Верея - Витоша 1:1

Лесна победа за старозагорци или първи успех на бистричани

Костадин Ангелов удържа на обещанието си отборът му да играе грозно, но ефективно. Неговите възпитаници се наредиха отзад веднага след първия съдийски сигнал и доброволно отстъпиха инициативата.

Играчите на Верея така и не намериха път към вратата на Иванов и през цялото първо полувреме не създадоха нито една голова ситуация. Гостите поглеждаха плахо напред и успяха чрез Ивайло Лазаров да открият резултата в 32-та минута.

Лазаров стреля силно и параболично от 30 метра и топката влетя ниско в левия ъгъл на Пламен Колев. Бистричани имаха още едно положение, когато Гьонов щеше да строши горната греда с удар от воле.

Снимка 328252

Източник: LAP.bg

След почивката натискът на Верея се засили. Домакините залагаха на центрирания, които не водеха до нищо. Бистричани почти не минаваха центъра и се надяваха да издържат.

В 84-та минута блестящият дотогава Михаил Иванов изби топката в тялото на Валери Домовчийски, който от близо не можеше да сгреши и изравни за 1:1. Старозагорци опитаха да направят пълен обрат, но не стигнаха до голово положение.

След този мач Верея ще зимува на шесто място с 31 точки. Неизвестността в отбора е пълна и какво ще се случи по-нататък ще разберем през февруари.

Витоша изигра 20 мача, от които взе само 5 точки и спокойно може да обиграва състава си за баражите през май. Костадин Ангелов показа, че с грозен футбол може да бъде равностоен на по-силните отбори. Остава играчите му да спечелят поне един мач.

Снимка 328250

Източник: LAP.bg