Левски и Царско село завършиха наравно 1:1 в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. Андерсон откри резултата в 63-ата минута, а девет по-късно Боби Цонев се разписа от дузпа. Двата тима имаха основателни претенции за по един наказателен удар през втората част, а Христо Попадийн бе пожален от рефер и не бе пратен преждевременно под душовете. 

Двубоят на "Георги Аспарухов" изобилстваше от голови положения, а гредата спря и двата отбора. 

Така Левски има 38 точки и заема осмо място. "Сините" не успяха да се възползва от грешката на Черно море и изостават на четири пункта от "моряците" в битката за седмото място. Царско село е девети с 37 точки.

Левски - Царско село 1:1, гол на Боби Цонев от дузпа
на живо

Левски - Царско село 1:1, гол на Боби Цонев от дузпа

Мачът на "Герена" започва в 20:00 часа

Първият удар към една от двете врати отправи Патрик-Габриел Галчев, но той бе неточен. В 13-ата минута избита топка от Луи Нганиони попадна в Драган Михайлович, който намери коридор за стрелба и отправи удар, но Джони Пласид спаси. 

В 24-ата минута гредата спаси Левски. Стефан Христов получи от Димитър Костадинов отдясно, справи се последователно с Мартин Райнов и Галчев и потърси далечния ъгъл, но топката срещна горната греда. 

Снимка 531179

Източник: LAP.bg

В 35-ата минута Билал Бари пропусна отлична възможност. Галчев качи топката на главата на мароканеца, който от няколко метра не намери очертанията на вратата. 

Минута по-късно Звонимир Микулич спаси удар от границата на наказателното поле на Костадинов. В 37-ата минута Здравко Димитров получи отляво и шутира опасно покрай вратата.

Снимка 531177

Източник: LAP.bg

Четири минути след това гредата спря Андриан Краев. Офанзивният халф бе намерен от Димитров пред наказателното поле и отправи истински снаряд, който срещна горната греда. 

Веднага след почивката националът Димитър Костадинов бе заменен от Емануил Манев, след като извади рамо.

Снимка 531173

Източник: LAP.bg

В началото на второто полувреме Царско село имаше всички основания да получи дузпа. Стефан Христов проби отдясно и навлезе в наказателното поле. Нападателят опита пас, но топката срещна ръката на падащия Живко Атанасов. Несъмнено главният рефер Ивелин Занев можеше да посочи бялата точка.

Минута по-късно Левски също имаше основания да поиска дузпа. Здравко Димитров проби в наказателното поле и мушна топката между краката на Христо Попадийн. Защитникът влезе остро в краката на крилото и го събори, но Занев отново замълча.

Снимка 531172

Източник: LAP.bg

В 57-ата минута Попадийн, който имаше жълт картон, влезе грубо в краката на Димитров. Главият рефер изненадващо не изгони защитника на Царско село, макар да имаше основания да го направи.

В 63-ата минута Царско село излезе напред в резултата. Андерсон получи топката от Мертенс отдясно на наказателното поле. Бразилецът си я нагласи и с фамозен удар я прати в горния далечен ъгъл за 0:1. 

Снимка 531171

Източник: LAP.bg

Пет минути по-късно Пласид спаси шут на Михайлович от малък ъгъл. 

В 72-ата минута "сините" изравниха. Тогава Боби Цонев се озова очи в очи с Пласид. Вратарят успя да избие, но топката попадна в Мартин Петков, който бе препънат от стража. Ивелин Занев посочи бялата точка. Зад топката застана Боби Цонев, който прати Пласид в обрания ъгъл за 1:1. 

В следващите минути Микулич направи две страхотни спасявания. Първо хърватинът отрази удар на Иван Бандаловски от няколко метра при меле в наказателното поле. Малко след това изби в корнер и шут на Стефан Христов от 5-6 метра. Справи се и с удар от границата на наказателното поле на Мертенс. 

Снимка 531180

Източник: LAP.bg

В 79-ата минута удар на Ради Цонев мина покрай вратата. Минута преди края на редовното време в наказателното поле на гостите имаше две разбърквания, но играч в синьо не можа да отправи голов удар. 

В добавеното време на мача Джони Пласид блесна с ново спасяване. Националът на Хаити изби удар на Ради Цонев от въздуха, който влизаше под гредата.

Снимка 531170

Източник: LAP.bg