Остават само 3 кръга до края на Първа лига за сезон 2017/2018. Левски и Берое водят ожесточена битка за 3-ото място, което дава възможност за участие в Лига Европа. Победителят от нея ще се изправи в решителен плейоф срещу първенеца от втората осмица. В момента "сините" водят с 2 точки пред заралии. Нека видим какво ни предлагат последните мачове за тази пролет.

Програмата на Левски:

1. Гостуване на Лудогорец на 12.05 (събота) от 18:00 часа

"Сините" ще пътуват до негостоприемния стадион в Разград този уикенд. "Орлите" вече си осигуриха титлата, което би било предпоставка за отпускане. По-важно в случая е психическото състояние на левскарите. На "Герена" дойдоха чужденци с престижни визитки, за които година без трофей в далечна България не би се понравила. Видяхме сълзи в очите на много от играчите след инфарктно загубения финал в сряда вечер от аутсайдера Славия (0:0 р.в. - 2:4 д). Краткият период за подготовка (само 2 дни) също би бил пагубен за Левски.

2. Домакинство на ЦСКА на 15.05 (вторник) от 18:30

Неделя и понеделник без официален мач... и във вторник "вечно дерби"! Определено, Фортуна не е със "сините" в средата на май. Спомняме си какво се случи миналия месец, когато ЦСКА преживя подобно натрупване на важни мачове. Загуби битка на два фронта. В този предпоследен кръг за сезон 2017/2018 вече не говорим само за психическото състояние на играчите на Левски. Физическото изхабяване ще е дори още по-осезаемо. Трябва да се вземе предвид и настроението в "червения" лагер. На "Армията" доиграват сезона и ще излязат без напрежение в поредното издание на мач №1 на България.

3. Гостуване на Верея на 20.05 (неделя) от 20:00

Тук Левски ще години задължителни 3 точки. Съперникът е непретенциозен и не отговаря на възможностите на останалите отбори от първата шестица. Също така отдавна не се бори за нищо.

Снимка 348602

Източник: LAP.bg

Програмата на Берое:

1. Гостуване на Ботев на 11.05 (петък) от 20:30

Тракийското дерби ще е без значение за "канарите". Разбира се, в подобен мач те ще излязат за победа, но Берое е по-мотивираният отбор. Съперничесвото между двата тима е с богата история, а решаващ фактор може да се окаже Мартин Камбуров. Нападателят има цели 10 попадения срещу Ботев. Голяма част от тях са с фланелката на "кръвния" враг - Локомотив (Пловдив). Двубоят ще е по-емоционален за ветерана.

2. Домакинство на Лудогорец 15.05 (вторник) от 18:30

Очаква се голяма част от титулярите на "орлите" да получат почивка в тази среща. Това би дало допълнителен импулс на заралии. Евентуална победа срещу Лудогорец ще е престижна, но и ще окрили Берое преди последния кръг. Провал на Левски в Разград 3 дни по-рано би дал и още по-голям стимул.

3. Гостуване на ЦСКА на 20.05 (неделя) от 20:00

Спомняме си с какъв състав излязоха "армейците" в последния кръг на сезон 2016/2017. Тогава ЦСКА гостува на Дунав и загуби с 0:1. Ако Берое е все още в битката за 3-то място и "червените" отново решат да дадат заслужена почивка на звездите си след тежкия сезон... Кой знае, може пък Берое да си тръгне с точки от "Армията".

Мъка и любов - да обичаш Левски на инат...

Мъка и любов - да обичаш Левски на инат...

Ако през лятото "сините" сменят отбора и треньора, това ще бъде пореден цикъл на омагьосан кръг