Отборът на Левски постигна трета поредна победа в предсезонните си контроли. "Сините" надвиха Локомотив (София) с 2:1, като селекцията на Станимир Стоилов трябваше да осъществява обрат. "Железничарите" поведоха на "Герена" още в 9-ата минута, когато Красимир Милошев наказа нова груба грешка на левскарската защита. В края на полувремето Марин Петков възстанови паритета, а в 83-ата минута със страхотно попадение добрата си форма затвърди Билал Бари.

Левски - Локо (София) 2:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Левски - Локо (София) 2:1 (Развой на срещата по минути)

Обрат за "сините" на "Герена"

Общо взето, красивите футболни мигове в столицата бяха малко, най-вече заради горещината, която затрудни допълнително и двата състава. Следващата проверка на Левски е на 5 юли срещу Етър, докато Локо (Сф) играе тази събота срещу Септември.

Снимка 579350

Източник: startphoto.bg

Горещото време намали до минимум началния интензитет на срещата. Първото по-интересно събитие пред една от двете врати дойде в петата минута, когато Локомотив (Сф) организира стойностна атака, от която спечели корнер. При центрирането Симеон Славчев игра с глава, но право в обсега на Николай Михайлов.

С кои футболисти Левски може да плати дълга си към НАП?

С кои футболисти Левски може да плати дълга си към НАП?

Само един минава границата от милион евро

Отборът на Станислав Генчев заслужено откри резултата в 9-ата минута. Отбраната на Левски действа изключително неориентирано при корнер. Николай Михайлов не се разбра с Ван дер Каап и това позволи на Митков да стреля почти от голлинията. Създаде се меле, при което Цунами изчисти кълбото, но за негов ужас право в краката на Красимир Милошев. Капитанът на Локомотив (Сф) отправи силен удар по земя, който порази опразнения десен ъгъл.

Левски опита да върне веднага попадението в ответната атака. От нея се произведе красив удар на Георги Миланов, който премина в опасна близост до сглобката на Александър Любенов.

Бразилска акция можеше да донесе паритета в 23-ата. Цунами прецени до най-малкия детайл свое центриране към Роналдо. В този миг обаче изневери завършващият удар на нападателя, който запрати кълбото високо над горната греда.

Снимка 579349

Източник: startphoto.bg

Вратарят на Локомотив - Александър Любенов, трябваше да се намесва в 25-ата минута, когато Уелтън отправи коварен удар от границата на наказателното поле. Топката тупна малко пред стража, но той със сетни сили съумя да блокира.

33-ата минута беше белязана от тежкия сблъсък между Ван дер Каап и Митков, ударили своите глави в спор за висока топка. Секунди по-късно "лалето" се хвана за главата и падна на тревата. Последва медицинска помощ, която се оказа достатъчно добра, за да може той да продължи участието си в контролата.

Левски не бърка, когато се доверява на футболисти от Кюрасао

Левски не бърка, когато се доверява на футболисти от Кюрасао

Ще продължи ли тази традиция и Нейтън Холдър?

Стремежът на Левски все пак се увенча с успех и резултатът стана 1:1 с последната атака за първата част. Всичко започна около минута по-рано, когато Уелтън се озова на добра стрелкова позиция, но отново беше отчаян от намесата на Любенов. Локо (Сф) обаче така и не се прегрупира добре в отбрана, което позволи на Марин Петков да пробие отдясно и с плътен изстрел по земя да донесе равенството.

Индивидуален пробив на Уелтън даде начало на по-опасните домакински атаки за втората част. Този път бразилецът реши да атакува фронтално, а ударът му премина близо покрай дясната греда.

Волен Чинков прецени, че е по-добре да не разваля добрия тон на срещата и спести "нарисуван" червен картон на Марин Петков в 58-ата минута. Тогава нападателят на Левски изрита без топка Селсо Рапосо, но всичко се размина с устна забележка и извинение.

Снимка 579363

Източник: startphoto.bg

Последваха тягостни мигове на "Герена" без нищо съществено на терена. Патрик-Габриел Галчев реши да разчупи скуката с индивидуална проява в 74-ата минута. Фланговият футболист на Левски пробва късмета си с изстрел от над 25 метра, който обаче мина високо над горната греда.

Патрик-Габриел Галчев вдигна публиката на крака няколко минути по-късно, когато в стил "Рабона" центрира по много акуратен начин за Илиян Стефанов. Племейкърът дори успя да отиграе достатъчно добре с глава, но единственото, което му липсваше, беше точността.

Левски можеше да сътвори пълния обрат в мача с настъпването на 82-ата минута. Тогава остро подадена топка достигна до непокрития на далечната греда Марин Петков. Младокът отправи удар по земя, който се отклони в бранител на Локомотив и излезе в корнер.

Снимка 579361

Източник: startphoto.bg

Ключовото събитие в това приятелско столично дерби се случи седем минути преди последния съдийски сигнал. Появилият се като резерва Билал Бари отбеляза решаващото попадение за 2:1 в полза на Левски. Това се случи малко след появата му на терена. До него се стигна след поредно добро центриране на Галчев, което акробатично беше отиграно от мароканеца, а мощното му насочване под гредата се превърна в "мисия невъзможна" за Дамян Дамянов.

Последната контрола на Левски е този вторник, когато "сините" ще премерят сили с Етър. Локо (София) има мач още на 2 юли, когато техен съперник ще бъде новакът в елита Септември.

Честит Филип Кръстев!

Честит Филип Кръстев!

12 месеца в Левски, но нито ден повече