Отборите на ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в голямото дерби на 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 16:45 и ще бъде ръководен от Драгомир Драганов. Емоциите от двубоя между вечните съперници през май във финала за купата още не са отминали. Но той вече е в историята - предстои 158-ото шампионатно дерби.

ЦСКА се движи отлично в първенството до момента и е с актив от седем победи и само едно равенство. "Червените" също имат няколко отложени мача и затова към момента заемат трета позиция с 22 точки, но хоризонтът предлага възможност за атака на върха.

Стоичков и Пенев вдъхновиха играчите на ЦСКА преди дербито с Левски

Стоичков и Пенев вдъхновиха играчите на ЦСКА преди дербито с Левски

Двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя

В Левски има няколко сериозни кадрови проблеми. Преди няколко дни дойде неприятната новина, че Билал Бари е получил тежка контузия в коляното и ще трябва да претърпи операция, която ще го извади от игра за над половин година. Ноа Сонко Сундберг също е аут за мача, след като получи травма в глезена по време на мача с Локомотив (София). Жереми Петрис пък е под въпрос и в последния момент ще се реши дали може да вземе участие в срещата. Преди два дни в тима пък дойде ново попълнение - нигериецът Абдулахи Шеху, който дори дебютира за дубъла на "сините" в контролата срещу Сливнишки герой. Едва ли обаче ще се рискува с включването му в групата за срещата.

Ясно е дали Шагоян ще може да играе във Вечното дерби

Ясно е дали Шагоян ще може да играе във Вечното дерби

Работната му виза се бави

В лагера на "червените" с проблеми е младият Асен Дончев, който е аут за срещата. За сметка на това Енис Махмутович е възстановен и е на линия за срещата. Дебют с фланелката пък все още чакат новите попълнения Марселиньо Кареасо и Симеон Александров, а Жираир Шагоян няма да може да вземе участие в мача. Тримата бяха привлечени в последните дни на трансферния прозорец. 

ВРЕМЕ Е ЗА ВЕЧНОТО ДЕРБИ!

През миналия сезон освен финала за Купата двата състава се срещнаха още три пъти. През есента на 2021-а ЦСКА победи с 2:1 в efbet Лига след попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо и почетен гол на Георги Миланов. В ответния мач пък двата тима не си вкараха гол - 0:0. При същия резултат завърши и срещата в първата шестица на първенството.

Станимир Стоилов: Това е най-голямото дерби на България, колегите от ЦСКА си вършат добре работата

Станимир Стоилов: Това е най-голямото дерби на България, колегите от ЦСКА си вършат добре работата

"Моите футболисти са задължени да дадат максимума от себе си"