Локомотив (София) победи Пирин (Благоевград) в първи мач от 7-ия кръг на efbet Лига. "Железничарите" се наложиха с 2:1 на Националния стадион.

"Орлетата" първи поведоха в резултата чрез Станоев от дузпа, но домакините реализираха пълен обрат след попадение на Октавио и Пламен Крачунов, отново от дузпа. Единадесетметровият наказателен удар за домакините бе изпълен два пъти заради нарушение на правилата на вратаря на благоевградчани. 

Двата отбора демонстрираха отворен футбол, като през по-голямата част от срещата "железничарите" бяха по-добрият състав на терена.

Треньорът на гостите Уорън Фийни бе принуден да направи промяна в стартовия си състав като на върха на нападението започна Преслав Йорданов, който от началото на сезона бе твърда резерва. 32-годишният бивш "железничар" зае мястото на Станислав Костов, който е болен. За "орлетата" отсъстваха още наказаният Станислав Манолев и трайно контузения Николай Бодуров.

Локомотив (София) - Пирин, развой на срещата по минути
на живо

Локомотив (София) - Пирин, развой на срещата по минути

Мачът е от 20:30 часа

Срещата започна с лек натиск на Пирин.

В 9-ата минута "орлетата" получиха дузпа след като Преслав Йорданов бе фаулиран в наказателното поле от Матеус Роча, който абсолютно ненужно посегна с крак и удари нападателя, а съдията не се поколеба да покаже бялата точка. ВАР потвърди решението на Давидов. Зад бялата точка застана Красимир Станоев, а вратарят Любенов усети ъгъла, но не успя да улови - 0:1.

След полученото попадение домакините вдигнаха оборотите. В 18-ата минута, Александър Александров получи топката и със силен удар от границите на наказателното поле уцели лявата греда, разминавайки се с шанса да изравни. В 25-ата минута, добрата игра на домакините в последните минути даде резултат.

"Железничарите" направиха отлична атака, топката достигна до Раел Лолала вляво, който навлезе навътре и подаде към Октавио, който от около 20 метра с десния крак вкара зрелищен гол, оставяйки безпомощен Петър Петров. Така и Октавио показа отлична успеваемост, който вкарва във втори пореден мач.

В самия край на полувремето, Локомотив беше близо до пълен обрат. Божидар Кацаров получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля, но топката мина опасно близо до вратата на Петров.

През втората част двата отбора заложиха на отворен футбол, а Локомотив бе по-добрият отбор на терена.

В 59-ата минута се стигна до решителния момент в мача. Илия Димитров между Занев и Дюлгеров, бе натиснат от първия в опит за игра при висока топка в наказателното поле. Съдията Давидов посочи бялата точка, а ВАР потвърди решението. Пламен Крачунов изпълни и стреля твърде слабо и Петров улови без проблеми.

В крайна сметка дузпата трябваше да бъде бита отново, тъй като според съдията, стражът бе направил крачка напред при изпълнението. Отново Крачунов изпълни, далеч по-убедително, в дясната част на вратата, а Петров се хвърли в други ъгъл и нямаше шанс.

Пълният обрат за домакините стана факт - 2:1.

До края на мача Локомотив продължи да бъде по-дейният отбор, а "орлетата" така и не предложиха нищо, с което да обърнат развоя на срещата.