Българският футболен съюз бе домакин на среща между футболните клубове от Първа и Втора професионална лига, представители на Нова броудкастинг груп и Професионалната футболна лига. Тема на дискусията бе подписването на договор за телевизионните права за двете първенства за следващите 5 години, пишат от сайта на централата.

Ясно е кога започва новият сезон в efbet Лига

Ясно е кога започва новият сезон в efbet Лига

Вижте подробности

"На срещата, на която присъстваха представители на 21 от елитните ни футболни клубове бяха обсъдени редица теми, сред които условията и срока на договора, параметрите на представените оферти и възможностите за подобряване на съществуващото партньорство с телевизията носител на правата. Страните имаха възможността да научат детайли от естеството на дейността на всеки от партньорите, да обменят идеи и да обсъдят практиките в други европейски футболни първенства.

След като бяха рагледани различните възможности за клубовете и бяха взети предвид икономическата обстановка в глобален мащаб и влиянието на пандемията от COVID - 19, както и юридическите аспекти, касащи телевизионните права, представителите на клубовете пристъпиха към гласуване.

С мнозинстово бе взето решение предложения от Нова броудкастинг груп договор да бъде приет, като само 2 от присъстващите клубове Левски и ЦСКА се обявиха против. Разпределението на средствата в размер на 6,5 милиона лева на година ще бъде допълнително уточнено на отделна среща между предствителите на отборите от Първа и Втора лига и Професионалната футболна лига, каквато е установената през годините практика".

Фурнаджиев за ТВ правата: Само Левски и ЦСКА имат резерви по този договор

Фурнаджиев за ТВ правата: Само Левски и ЦСКА имат резерви по този договор

Вижте подробности