Легендата Петър Жеко в убеден, че проблемите на националния ни отбор по футбол са породени от липсата на качествени играчи и адекватен треньор. Ето какво още каза той пред "България Днес":

Петър Жеков: ЦСКА има голям шанс да стане втори в групата в Лига Европа

Петър Жеков: ЦСКА има голям шанс да стане втори в групата в Лига Европа

"Заедно страдахме и накрая се радвахме в Базел"

"Нито треньор имаме, нито футболисти. На Унгария вкарахме един случаен гол, те си правеха майтап с нас. Просто в момента нямаме качествени футболисти и няма как да направим силен национален отбор. Може би след 7-8 години нещо ще стане. Но трябва преди това по-младите футболисти да излязат да играят в чужбина - в Германия Англия, Испания. Тогава да видим какъв отбор ще има.

А не да картотекираме на Лудогорец бразилците, че били пет години в България. Какво искаме? Сега обясняват след мач: ама ние бяхме по-добри, ама ако беше станало това... Тя и баба ми ако беше с краката нагоре, щеше да е спестовна касичка, ама не е. Ето, Десподов от Италия стигна до Разград. Поне в София да се беше върнал.

ЦСКА поздрави Петър Жеков

ЦСКА поздрави Петър Жеков

Играе финал на Олимпиадата в Мексико през 1968 г.

"Веднъж си говорих с Дяков от Лудогорец за Дерменджиев. Питах го: "Той включва ли се в тренировки, показва ли ви нещо?" А Дяков се смее и ми вика: "Бат Петьо, той ако ритне топката, ще вземе да си счупи някой пръст"... Щях да падна от стола. А Стоичков казва, че Дерменджиев бил страхотен играч и треньор. Той ги пунтира, а те не могат да се усетят. Вече не знам кой може да стане треньор, те всички се изредиха. Трагедията е голяма".

Петър Жеков: ЦСКА може да играе и с трима нападатели, Рафаел трябва да помага на Соу

Петър Жеков: ЦСКА може да играе и с трима нападатели, Рафаел трябва да помага на Соу

"Белчев е добър треньор, знае как да намери слабите страни на съперниците"