Славия и Локомотив (Пд) не се победиха в ранния неделен двубой от програмата на efbet Лига. Ремито 1:1 заплете още повече интригата за Топ 6, където тимовете от трето до седмо място са събрани едва в дистанция от четири точки.

Първото полувреме в столицата беше далеч по-качественото, като през него паднаха и двете попадения. В 35-ата минута Йосип Томашевич откри след чудесно центриране на Салинас и забавени реакции от страна на Крис Добрев. Последният се реваншира малко по-късно, когато с глава фиксира и крайното 1:1. След паузата попадение на "смърфовете" правилно беше отменено поради засада, а Нгуена и Стоев донякъде пропуснаха да донесат трите точки за славистите.

Снимка 556103

Източник: LAP.bg

Най-старият столичен клуб вече пет години няма домакински шампионатен успех над Локо (Пд). Възпитаниците на Златомир Загорчич са пети във временното класиране, докато опонентът им днес дели 6/7 позиция с Левски.

Ботев (Враца) победи Берое с 1:0 в efbet Лига

Бабунски съкруши Берое и донесе първи успех за Ботев (Враца) от 4 месеца

Бабунски донесе важния успех за врачани

Локомотив (Пд) беше отборът, нагодил се малко по-бързо към твърдия терен на стадиона в квартал "Овча купел". Селекцията на Александър Тунчев атакуваше през зоната на Бирсент Карагарен, който на няколко пъти бе фаулиран за респект от "белите" му опоненти.

Първият удар, по посока една от двете врати, бе факт в 7-ата минута. Негов автор стана Лукас Салинас, пробвал да изненада Светльо Вуцов с шут от средна дистанция. Славистите отговориха на предизвикателството с добра акция в 13-ата. Макрилос пусна към Ради Кирилов, който веднага прати топката около дузпата. Там обаче се намеси Емил Янчев, изчистил в ъглов удар. При него Лукас Рейдър увисна, но това не се оказа фатално за германеца.

Снимка 556104

Източник: LAP.bg

Гостите от Пловдив организираха скоростна контраатака в 15-ата минута. Лукас Салинас чукна напред кълбото и с мощен спринт задмина халфа на славистите. Последва негов пас към Георги Минчев, който в решителния миг беше стопиран от Кемело Нгуена. Нападателят не остана никак доволен от случилото се, вдигайки високо ръце с претенции за дузпа.

От другата страна на игрището също бе интересно. Питър Макрилос бе оставен непокрит в полето на "смърфовете". Австралиецът достатъчно бързо се ориентира в ситуацията, ала финалният му изстрел мина разочароващо над горната греда

Снимка 556105

Източник: LAP.bg

Локомотив (Пд) поведе в резултата с настъпването на 35-ата минута. "Железничарите" организираха поредната си атака, при която Лукас Салинас центрира перфектно на далечна греда. Йосип Томашевич се включи от втора позиция, изпревари персоналния си пазач Крис Добрев и отблизо не остави шансове на Вуцов за 0:1!

И както често се случва в живота, виновникът за първия гол в мача, получаваше аплодисменти от своите съотборници в 40-ата минута. Тогава Крис Добрев се реабилитира по възможно най-добрия начин - с попадение в мрежата на Лукас Рейдър. Всичко стартира с доброто центриране на Ради Кирилов, Добрев си отвори пространство между него и Милош Петрович, и с глава възстанови паритета.

Локомотив бързо можеше да върне лидерството си още до почивката. Отбраната на Славия не се справи с изчистването на топката и Умарбаев центрира меко за Димитър Илиев. От почти нулев ъгъл, капитанът насочи с глава, надявайки се на грешка от страна на Вуцов. Младият страж парира, а при мелето Георги Минчев отправи акробатичен шут, намерил тялото на Емил Виячки.

Снимка 556110

Източник: LAP.bg

Локомотив (Пд) стартира подобаващо втората част. Пловдивчани стигнаха до гол още с първата си атака. Красивото изпълнение с глава на Георги Минчев обаче бе отменено поради засада, пък макар и много тънка.

Ради Кирилов за пореден път доказа защо е смятан за голямата звезда на Славия. Националът получи пространство, след което с няколко лъжливи движения се промъкна измежду двама бранители на Локо. В момента, когато вече предстоеше и головият му изстрел, пред кълбото в решителния миг застана младият Мартин Паскалев, получил и поздравленията на своите колеги.

Снимка 556112

Източник: LAP.bg

Отбраната на Локомотив "заспа" при хитър извеждащ пас за Емил Стоев в 59-ата минута. Юношата на "белите" само трябваше да прехвърли излезлия Лукас Рейдър, но се провали с наглед леката задача.

Левски - Ботев (Пловдив) 2:0 в мач от efbet Лига

Офанзивен Левски зарадва феновете си с победа над Ботев (Пд) и място в Топ 6

Гьоко Зайков и Боби Цонев се разписаха за важния триумф с 2:0 на "Герена"

Четири минути преди последния съдийски сигнал, Славия можеше да надхитри своя опонент. Халфът Кемело Нгуена този път реши да играе индивидуално и отправи коварен шут към долния десен ъгъл на Лукас Рейдър. Вратарят на Локомотив демонстрира класа и с една ръка изби в корнер.

До края двата тима явно бяха доволни от постигнатата точка и "убиха" времето с правенето на безкрайни смени.

Снимка 556111

Източник: LAP.bg

На 10 декември Локомотив (Пд) приема у дома надигналия глава тим на Ботев (Враца). Ден по-късно Славия гостува на ФК ЦСКА 1948 в Бистрица.

Славия - Локомотив (Пд) 1:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Локомотив (Пд) 1:1 (Развой на срещата по минути)

И двата гола паднаха през първата част