Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред Gong.bg. Той каза, че мениджърът Николай Жейнов шантажира младите футболисти и техните родители.

"Омръзна ми да слушам глупости и лъжи от лицето Николай Жейнов по адрес на футболисти, мои колеги и за трансфера на Филип Кръстев в Манчестър Сити. Мениджъри като Жейнов пречат на развитието на младите футболисти. Имам доста да кажа по тази теми и да изложа сериозни аргументи. Този мениджър бил презентирал Филип на някакъв си лагер в Анталия. Невиждани глупости. Гледали го в контрола? И затова ли Манчестър Сити даде толкова много пари за Кръстев?

Много е важно да се знае, че Филип сам се презентира с доброто си представяне. Той от малък е в Славия. Преди 10 години, още по времето на Тарханов, бяхме в град Самара и Филип остави отлични впечатление. От дете го познават в Русия. Нямам представа защо родителите на Кръстев има доверие на Жейнов. Може би се е възползвал от факта, че той не винаги е бил на терена. Това е нормално на неговите години. Когато един футболист е млад, представянето му е на приливи и отливи. Редува силни и слаби мачове. Самият Филип го знае и го е споделял с мен.

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

"Знам защо атакуват Петьо Костадинов"

Представяте ли си докато му стига наглостта на Жейнов да прави разбор на гранд като Манчестър Сити? Той ги изкара некомпетентни. С какво право? Били сме си измисляли, че Лестър е проявявал интерес към Филип Кръстев. Ние нищо не сме казвали. По този начин той обвинява в лъжа медия като "Дейли Мейл", която написа статия.

Снимка 484550

Източник: LAP.bg

Жейнов шантажира клубовете и родителите. Препоръчвам му да спре да го прави, тъй като не е здравословно. Случаят в Пловдив е самата истина. Заплашвал е свой колега заради футболист. Неслучайно мениджърът Калоян Иванов призна, че е викал полиция, тъй като с Жейнов е имало 6 якички момчета, които иначе нямат нищо общо с футбола. Жейнов работи с лъжи, шантаж и подмолно. Клубове като Арда и Локомотив (Пловдив) го изгониха. Славия също не иска да чува за него. Сигурен съм, че скоро ще го разкрият и няма да бъде желан в Манчестър Сити. Вчера ми размахва договор. Искам да уточня, че това е предварително споразумение, което е конфиденциално. Явно е стигнал до него, тъй като се е заврял при родителите. Той няма нищо общо с трансфера. Постоянният договор не е в него. В трансфера на Филип участвахме аз, Петър Костадинов, Лъчо Танев и велик български футболист. Лично аз водих разговори с Чики Бегиристайн.

Снимка 477320

Източник: Twitter

Кръстев бил взимал по-ниска заплата от футболисти на Левски и Берое? Аз доколкото знам в Левски има играчи с по 30-40 хиляди евро месечно. Договорът на Кръстев тепърва ще се разглежда. Сега взимал 10-20-30 хиляди? След 1-2 години може да започне да получава по 2 милиона на година. Сигурен съм, че с качествата, които притежава, ще си ги заслужи. Това е политиката на голяма империя като Манчестър Сити.

Жейнов да не си приписва заслуги, защото му миришат краката и няма достатъчно умствен багаж. Той е вреден за българските таланти, защото само ги лъже и ги подвежда. Колкото по-далеч стои от футболистите, толкова по-добре за тях. Мениджър дава пресконференция. Зад него се видя една книга. Той няма право да черни името на един много заслужил човек, тъй като е много далеч от тази личност. Искам да отправя един призив. Родителите не бива да се доверяват на Жейнов, тъй като този човек само може да им навреди. Славия затова избягва да работи с подобни мениджъри. Жейнов трябва да мълчи, защото е вреден за футбола", каза Стефанов.

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

"Знам защо атакуват Петьо Костадинов"