ЦСКА победи Царско село с 3:0 в мач от десетия кръг на първенството, игран на "Българска армия". Така "червените" временно изместват Локомотив (Пловдив) от третата позиция. В неделя пловдивчани домакинстват на Берое.

ЦСКА - Царско село 3:0, гол на Жеферсон
на живо

ЦСКА - Царско село 3:0, гол на Жеферсон

"Армейците" нямат победа с повече от един гол разлика вече в 10 шампионатни мача

В 5-ата минута Андерсон Кордейро се опита да центрира в наказателното поле на ЦСКА, но подаването му беше твърде неточно и "червените" лесно изчистиха.

В 8-ата минута Греъм Кери центрира от пряк свободен удар, но Мартин Кавдански изчисти в тъч с глава.

Минута по-късно отново Кавдански се намеси подобаващо, след като не позволи на Али Соу да стреля към вратата, изчиствайки с прецизен шпагат.

В 18-ата минута Уесли Ната сбърка при изнасяне на топката, но поправи грешката си след карамболни изстрели, отправени от футболисти в червено. Шанс да открият резултата имаха Али Соу и Соломон-Отабор, но на Чворович не му се наложи да се намесва.

В 24-ата минута Греъм Кери стреля директно от пряк свободен удар, но Чворович изби топката с върха на пръстите си.

Десет минути след това Веселин Минев стреля от дистанция, но ударът му мина над вратата на Густаво Бусато.

В 36-ата минута Андерсон Кордейро извърши грубо нарушение срещу Брадли Мазику в средата на терена, но не получи втори жълт картон въпреки яростните претенции на "армейците".

В 39-ата минута Греъм Кери центрира към наказателното поле и топката стигна до Али Соу, който се опита да вкара с глава, но топката попадна точно в ръцете на Чворович. Минута след това Али Соу стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Иван Чворович.

Малко след подновяването на играта Али Соу откри резултата. Жанио Бикел с хубаво дълго подаване към Евандро, той успя да стигне до топката и да я центрира към Соу, който бе точен с глава в 48-ата минута.

Десет минути по-късно Петър Занев върна към Бусато, но стражът на ЦСКА не прецени ситуацията и замалко да сгреши фатално. Андерсон стигна до топката и стреля, но стражът на "червените" успя да се намеси и изби в корнер.

Али Соу бе изведен зад защитата на Царско село от Соламон-Отабор в 60-ата минута. Нападателят напредна и стреля хубаво с десния крак, елиминирайки съпротивата на Чворович, но топката се отби в страничната греда.

В 75-ата минута Тиаго покачи на 2:0. Греъм Кери подаде на португалеца и той с хубав удар от границата на наказателното поле удвои резултата на "Българска армия".

Само след пет минути "червените" вече водеха 3:0. Влезлият като резерва преди секунди Жеферсон направи резултата класически. Греъм Кери задържа добре топката, центрира остро към наказателното поле, където Тиаго се отмести, за да може топката да продължи пътя си към Жеферсон и той да доближи ЦСКА още повече към победата.

До края на срещата и двата тима не успяха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на противника.