Новият старши треньор на ЦСКА Любослав Пенев стартира начело на "червените" със загуба в контрола. Днес столичани отстъпиха с 0:1 пред Етър в проверка, която се игра на стадион "Българска армия". Единственото попадение падна през първото полувреме и бе дело на Флорент Боджадж. Това беше трети дебют за Пенев начело на ЦСКА, а отборът не игра добре и логично загуби.

ЦСКА - Етър, 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Етър, 0:1 (Развой на срещата по минути)

Горчив дебют за Любослав Пенев

Все пак срещата започна с натиск на "червените", които още във втората минута можеха да поведат в резултата. Едвин Джеси освободи пространство за Али Соу, който успя да стреля към вратата, но право в ръцете на Христо Иванов. Малко след това, отново Джеси бе в центъра на случващото се. Той преодоля Крум Стоянов и нахлу към наказателното поле, където комбинира с Тиаго, който веднага стреля към вратата, но защитник на великотърновци изби. Топката попадна право в Рафаел Енрике, но той не успя да я овладее добре и кълбото излезе в аут.

Снимка 405532

Източник: LAP.bg

В седмата минута, след изпълнение на корнер, Венци Василев скочи най-високо в наказателното поле, но след силния му удар с глава, топката профуча покрай страничния стълб. 

В 34-ата минута, "виолетовите" откриха резултата. Флорент Боджадж се разписа във вратата на "червените", след като овладя много хубаво подаване от Крум Стоянов, който промуши топката между защитниците на домакините. Нападателят изпрати кълбото в мрежата на Черниаускас само с едно докосване - 1:0.

Снимка 405534

Източник: LAP.bg

Предимството на великотърновци можеше да бъде удвоено в 39-ата минута, когато Велко Батрович стреля много мощно отблизо, но Черниаускас реагира по най-добрия начин и успя да избие топката. 

На почивката и двамата старши треньори направиха по три смени - за ЦСКА в игра се появиха Мауридеш, Кристиян Малинов и Жоржинзьо, заменяйки съответно Али Соу, Жанио Бикел и Рафаел Енрике. За "виолетовите" на терена заеха местата си Милчо Ангелов (Дани Младенов), Артьом Артюнин (Пламен Гълъбов) и Аласана Мане (Никола Колев). 

Снимка 405520

Източник: LAP.bg

В 47-ата минута, Крум Стоянов изведе Милчо Ангелов на чудесна стрелкова позиция, той успя да изпревари Бодуров и отправи силен шут отблизо, след като остана очи в очи с вратаря на столичани. Стражът обаче внимаваше и спаси. Малко след това, Ангел Лясков успя да се справи със Здравко Илиев и подаде към Тиаго, който от точката на дузпата успя да стреля, но в последния момент Артюнин изби топката в корнер.

В 65-ата минута, Кристиян Малинов комбинира с Едвин Джеси малко преди наказателното поле, а ганаецът реши да му върне топката. Халфът обаче не разчете правилно действията на своя съотборник и сметна за по-добре да пропусне, но въпреки това то се отклони от главата му и Христо Иванов трябваше да се намеси, улавяйки топката.

Снимка 405521

Източник: LAP.bg

Две минути по-късно, Велко Батрович центрира към Милчо Ангелов, който с глава опита да изненада Черниаускас, но той изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Сърмов "достави" топката в наказателното поле, където добре позициониран бе Боджадж, който обаче реши да подаде към Ангелов, който за втори път стреля с глава, но отново неуспешно.

До края на проверката, отборът на ЦСКА така и не успя да достигне до нещо по-интересно пред съперниковата врата, а Етър пропусна да запише победа с по-голяма разлика.

Снимка 405517

Източник: LAP.bg