Общо осем българи ще се бият на финалите на европейското първенство по бокс за юноши, което се провежда в курорта Албена.

Българските боксьори не спират да впечатляват на Евро 2017

Българските боксьори не спират да впечатляват на Евро 2017

Утре е почивен ден в програмата на шампионата

Ергюал Сабри при най-леките в категория до 46 кг. измъкна драматична победа срещу румънеца Таво Добре с 3:2 съдийски гласа. Всеки един от реферите определи своя фаворит само с една точка разлика. Сабри ще спори за златото днес срещу грузинеца Лука Кублашвили.

Николай Атанасов в категория до 50 кг. стори същото срещу друг представител на северната ни съседка - Мадалин Попеску и ще се бие днес с укранинеца Юри Томюк.

При 60-килограмовите Стилия Христов беше безапелационен срещу представителя на Молдова, Владислав Гудзи и го победи с 5:0 съдийски гласа. Христов ще излезе днес на ринга срещу Уолш Келъм от Ирландия.

Всички рефери подкрепиха Николай Зафиров в мача му срещу словака Виктор Киш в категория до 66 кг.

Даниел Любенов не можа да убеди само един от съдиите и се наложи с 4:1 срещу азера Лурад Алахвердиев при 75-килограмовоте.

Само Георги Лефтеров загуби от датчанина Матиас Нилсен Хансен и се задоволи с бронзово отличие.

Останалите трима български финалисти са: Ясен Радев в категория до 48 кг., Емирджан Мехмедов в категория до 63 кг. и Васил Стефанов в категория до 80 кг.

Днешните финали започват в 16:00 часа.