Сензационното изявление на Владимир Кличко от вчера създава все по-голям хаос в не дотам организирания професионален бокс.

Владимир Кличко: В бокса постигнах всичко, за което съм мечтал!

Владимир Кличко: В бокса постигнах всичко, за което съм мечтал!

Украинецът е обмислял няколко седмици решението си да се оттегли

Антъни Олувафеми Оласени Джошуа, както е пълното име на британеца от нигерийско-ирландски произход е изправен пред дилемата с кого да се бие.

Според Световния боксов съвет това трябва да е българинът Кубрат Пулев. Съвета дори даде специално разрешение за мач с Кличко, което при създалата се ситуация става излишно.

Но от Световната боксова асоциация (WBA) настояват следващата жертва на Джошуа да е техният човек - пуерториканецът Луис Ортис. WBA твърдо искат да изкушат Джошуа и дори са поставили ултиматум:

"WBA заповядва на екипите на Джошуа и Ортис да започнат преговори помежду си. Припомняме, че на 11 януари 2017 година до двете страни беше пратено изискването победителят от Кличко - Джошуа (на 29 април) да се изправи за задължителна защита на титлата срещу Ортис в рамките на 120 дни. 95 дни отминаха и съответно WВА заповядва на двете страни да започнат преговори. И двата екипа са наясно, че към 3 август имат 30 дни да постигнат договореност или WBA ще насрочи друг мач", се казва в изявлението на асоциацията.

Сигурно е, че Еди Хърн и Антъни Джошуа ще вземат най-изгодното и мъдро решение. Защото титлите не се решават с ултиматуми.

Снимка 291134

Източник: GettyImages