Шампионът на Световния боксов съвет в тежка категория Дионтей Уайлдър призова Владимир Кличко да сложи край на състезателната си кариера. 41-годишният ветеран беше победен от Антъни Джошуа в последния си мач.

Ето какво каза Уайлдър пред "Боксингтолк":

"На Кличко му трябва време, за да преосмисли всичко. Трябва да се запита дали иска реванша с Джошуа. Да премери всички "за" и "против". Необходимо е да си каже - "Аз съм на 41 години, направих пауза от 18 месеца. Този мач ми беше нужен, но загубих с нокаут и не успях да довърша съперника в точния момент".

Когато остави Джошуа в шестия рунд, разбрах, че е време да приключи своята кариера. Ако Еманюел Стюърд беше тренирал Кличко, срещата щеше да е приключила. В момента ситуацията в Владимир е същата, каквато беше с Коби Брайънт. Обръщам се към Кличко и го призовавам да остави бокса. Владимир, не губи своето наследство. Ти си бъдещ член на залата на славата, бъдеща легенда. Много шампиони загубиха тези неща и на мен ми е жал за тях. Тъжно е да се гледа как тези бойци продължават да се бият и биват нокаутирани".

Деонтей Уайлдър: Дайте ми Антъни Джошуа! Искам мач с него! Залагам титлата си!

Уайлдър: Дайте ми Джошуа! Искам мач с него! Залагам титлата си!

"Всички пояси трябва да се обединят"