сейф - сигурностЛипса на 111 000 лева от главната каса на старата поща в Бургас е установена в началото на месеца при проверка на вътрешноведомствения контрол на Териториално поделение “Български пощи”. След пададен сигнал полицията е започнала разследване по случая.

Една от работните версии е присвояване на сумата на служители, все още не е приключила и вътрешната счетоводна проверка. Действително липсва голяма сума пари, но няма следи от взлом, заяви пред БНР началникът на РДВР майор Галин Сгуров.

Началникът на Териториално поделение “Български пощи” - Бургас Пламен Бъчваров съобщи, че вече са издадени заповеди за дисциплинарно уволнение на две кслужителки, заподозрени за изчезването на парите. Дора Добрева, която от 10 години работи в бургаската поща, в момента е в отпуск и заповедта за уволнението й не може да бъде връчена, уточни Бъчваров.

На другата уличена в кражбата служителка, Йорданка Узунова, са й оставали 3 години до пенсия. И двете са работили като главни касиери и само те са имат дистъп и ключ до касата с оборотните средства.

Заповедите им за отстранение са издадени заради злоупотреба с доверието на работодателя. Директорът на бургаската поща заяви, че ще поеме отговорност за случая, но каква точно ще реши централното ръководство на Българските пощи.