Борисов Докладът, който подготвят службите на полицията по повод взрива на столичния бул. Цариградско шосе в петък, ще бъде предаден на президента и премиера, потвърди пред БНР главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Във връзка с този атентат Борисов информира, че съществуват съмнения за връзка между покушението срещу Алексей Петров, убийствата на прокурора Колев, шефа на MG Груп Илия Павлов и случилото се преди два дни пред Полиграфическия комбинат. Според Бойко Борисов вероятно е поръчителят, който финансира тези престъпления да е един и същ, най-вероятно да е извън България.

Той каза, че за първи път в този доклад ще има информация за връзки на бивши и настоящи политици и магистрати с престъпния свят.

Генерал Борисов съобщи още, че 114 групи на организираната престъпност действат на територията на страната, а 7 от тях – в София.

Той посочи, че е изненадан от броя и масовостта на мрежата на организираната престъпност. Тази организация е по-мощна, отколкото може да се предположи, подчерта Борисов.

Междувременно президентът Георги Първанов заяви (брифинг на Първанов), че ще запознае Съвета за борба с престъпността към президентството с доклада на главния секретар. Държавният глава каза това по време на отбелязването на Цветница на хижа Беласица край Петрич.