Снимка Повече от 1800 мастербокса цигари е имало в двата празни контейнера на борда на кораба “Елена”, съобщи във Варна директорът на агенция “Митници” Асен Асенов. Морската администрация започна проверка на техническото състояние на плавателния съд.

Не е ясно какво е станало със стоката от двата контейнера на борда на кораба “Елена”, каза Асенов. В момента тече разследване по случая. Допълнително ще се разяснява дали има възможност стоката да е била претоварена по море на борда на друг кораб, заяви още Асен Асенов.

Според началника на регионалната митническа дирекция във Варна Дончо Брайнов контейнерите са разтоварени в украинското пристанище Феодосия.

На влизане в пристанище Варна капитанът на кораба Стоян Нинов е декларирал, че два от контейнерите са празни. Това съобщи шефът на Морска администрация кап. Пейчо Манолов.

Морска администрация започна и проверка на техническото състояние на кораба. Преглеждат се всички документи на кораба – къде, кога и какви проверки по линия на безопасността са му правени и дали са изготвени предписанията. Резултатите от проверката ще бъдат готови до два-три дни.

Директорът на РДВР-Варна ген. Веселин Петров заяви, че следствените органи ще изясняват защо капитанът на кораба Стоян Нинов не е потърсил помощ и защо корабните дневници не са били водени според изискванията.