През 28-ата протестна вечер най-обсъжданата тема сред недоволните от властта беше днешната конференция на ГЕРБ, на която премиерът Борисов заяви, че е готов да се оттегли от поста, но правителстгвото да продължи да работи. Те не приемат обявения от премиера вариант и продължават да настояват за оставката на кабинета и главния прокурор, предаде БНР.

"Надяваме се по-скоро да подават оставка, Бойко Борисов изглеждаше леко посърнал", "Много нагли хора, страшно нагли", "Само Борисов слушах и според мен беше много уплашен" - това са част от коментарите на участниците в акцията.

По-рано в следобедните часове в столицата буря раздуха палатки на протестиращите в София, но скоро след това лагерите бяха напълно възстановени.

Вав вечерните часове отново се състоя традиционното шествие от пл. "Независимост" до Орлов мост.

Около 23 часа повечето от протестиращите се бяха разотишли от блокирания Орлов мост. Протестът приключи мирно и без сериозни нарушения според полицията. Няма задържани.

Трите възлови кръстовища остават затворени, а полицейското присъствие там остава засилено.

Протестиращи отново смятат да нощуват в палатковите лагери.

Полицията отново призовава участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Антиправителтсвени протести имаше също в Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Русе, Перник, Благоевград.